Omani McDaniels
Omani McDaniels Love & Seks 19 apr 2016
Leestijd: 2 minuten

Waarom je voor jezelf moet kiezen als hij de commitment niet aangaat

Soms kom je in een relatie terecht waarbij je voelt dat jij meer geeft dan hij. Omdat je hem zo leuk vindt, ontwijk je de rode vlaggen. Uiteindelijk is het onbegonnen werk. Als hij er niet helemaal voor gaat, is het misschien toch tijd om iemand te zoeken die beter bij je past.

Je voelt dat jij meer geeft

Als je met een jongen bent die zichzelf niet helemaal aan jou overgeeft, kan dat heel verslavend zijn. Je bent constant bezig met zijn volledige aandacht proberen te krijgen. Elke keer dat hij dan wel het gevoel geeft dat jij de enige vrouw in zijn leven bent, dan voedt hij je hoop. Je hoop op meer. Behalve dat het oneerlijk naar jou toe is, is het ook afleidend. Het leidt jou namelijk af van inzien dat hij al jouw aandacht helemaal niet verdient.

Hij houdt je aan het lijntje

In een evenwichtige relatie hoef je niet zo hard je best te doen om iemands onverdeelde aandacht te krijgen. In een goede relatie wil hij alles doen om jou gelukkig te maken. Als iemand er niet helemaal voor gaat, dan is jouw geluk helemaal geen prioriteit voor hem. Zijn eigen geluk is dan belangrijker, waardoor hij je met gemak aan het lijntje houdt. Jij verdient geen lijntje. Jij verdient een hand die uitreikt om de jouwe vast te houden.

Hij verdient jou niet

Je hebt het vaak genoeg gehoord, maar het is moeilijk om er echt naar te luisteren. Het is confronterend en ligt niet in dezelfde lijn als wat jij wilt, namelijk hem. Maar je wilt hem niet, je wilt het idee van hem. Want je hart wil niemand die jou niet wil. Je hart wil iemand die zich niet alleen kán geven, maar juist wíl geven.

Een relatie hebben met een man, die zich niet helemaal geeft, is pijnlijk. Het zal namelijk een eeuwige strijd zijn om hem jou lief te laten hebben. Maar als het gevoel er niet zit, dan zal het waarschijnlijk ook niet komen. En dat terwijl jij zoveel liefde hebt om te geven. Kans bestaat ook dat hij op een dag wel verliefd wordt en dat jij niet diegene bent. Kies voor blijdschap, kies voor liefde, kies voor jezelf.

LEES OOK: Leg neer die pizza: Ongezond eten een negatief effect op je emotie?