Redactie
Redactie Love & Seks 3 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

10 openingszinnen waar je gegarandeerd succes mee hebt

Heb je al een tijdje dat ene Instagram-account op het oog maar durf je geen berichtje te sturen? No worries, met de volgende 10 openingszinnen heb je gegarandeerd succes. Want laten we eerlijk zijn, in een DM sliden is lastiger dan je zou denken. Het moet speels zijn, maar niet suf, laat staan overdreven en wél flirterig. Doe dat maar eens.

Om je een handje te helpen, zetten wij wat lucky shots op een rij.

In een DM sliden

Je wil niet overkomen als een stalker en niet laten merken dat je zijn of haar familiegeschiedenis helemaal kent. Snappen we. Maak een kleine stap, maar wel eentje die indruk maakt. Hoe? Door een van de volgende openingszinnen te gebruiken. DM sliden maar!

1. “Hi vreemdeling 👀”

De simpelste optie is misschien wel door hallo te zeggen. En dat kan leuker dan alleen ‘hallo’ sturen. Met deze optie geef je toe dat jullie elkaar niet kennen en je laat direct zien dat jij daar graag verandering in aanbrengt.

2. “Leuk en aardig al dat double-tapping op onze foto’s, mag ik je nummer?”

Oké, dit is best gedurfd, maar we kennen allemaal het spelletje van elkaars foto’s liken. En dat kan best even doorgaan. Tijd om daar verandering in aan te brengen door in zijn of haar DM te sliden.

3. “Je food pics zien er altijd tof uit. Wat is je favoriete recept?”

Deze openingszin kan je natuurlijk niet bij iedereen gebruiken (ook zo lullig als er geen foto’s van eten op zijn of haar gram staan), maar eentje om te onthouden als je crush zichtbaar van goed eten houdt.

4. “Ik zag [you name it] en ik moest aan je denken”

Altijd een goed idee: doen alsof je iets tegen bent gekomen en daarom aan diegene moest denken.

5. “Is in je DM sliden een no-go? Asking for a friend

Subtiel, maar duidelijk. Wij houden ervan.

6. Memes tellen ook

Een meme gebruiken als openingszin is ook een optie. Wedden dat hij of zij het geniaal vindt? Enne, je kan natuurlijk altijd een date-gerelateerde meme uitzoeken.

7. “Even eerlijk, waarom ben je zo knap?”

Eromheen draaien? Houden we niet van.

8. “Vind je mijn foto’s leuk? Dan heb je mijn nummer nog niet gezien”

Haaa, een beetje cliché is oké. Schaam je niet en gooi een bekende pick up line in zijn of haar DM.

9. Gebruik een Instagram-filter

Tegenwoordig bestaan er heel wat grappige Instagram-filters. Een grappige en spontane manier om de aandacht te vragen (en vervolgens kennis te maken).

10. “Ik durf geen hi te zeggen, maar wil het wel. Dus, hi!”

We weten allemaal dat het best spannend kan zijn om de eerste stap te zetten. Waarom zou je dat niet mogen benoemen? Grote kans dat de ander dat alleen maar waardeert.