Demi Rutten
Demi Rutten Life 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Seaspiracy gezien? Deze 5 documentaires kun je daarna kijken

We schreven eerder al over Seaspiracy, de Netflix documentaire over de zee en hoe wij mensen die vervuilen. Heb je Seaspiracy gezien, en wil je meer documentaires kijken die jou bewuster maken van de wereld om je heen? We got you.

Lekker relaxen voor de tv én nieuwe kennis opdoen? Yes please!

5 documentaires om te kijken na Seaspiracy

Documentaires zijn het beste van twee werelden: je kunt lekker rustig aan tv kijken, én ondertussen leer je iets nieuws en bent nuttig bezig. Wij zeggen er geen nee tegen.

Heb je de Netflix documentaire Seaspiracy gezien, nadat deze razend populair werd afgelopen weken? Dan hebben wij een lijstje voor je gemaakt met nog meer documentaires voor jou om te kijken.

1.Cowspiracy

Net als Seaspiracy, schijnt deze documentaire licht op een bepaalde situatie. In dit geval is dat de veehouderij (vlees eten dus) en de invloed daarvan op het milieu. De documentaire komt uit 2014, maar is juist nu steeds relevanter.

2. What The Health

Er gaat enorm veel geld om in de farmaceutische industrie, in medicijnen waarvan geclaimd wordt dat ze ons beter maken. Maar is dat wel zo? Of veroorzaakt ons eigen dieet de klachten en ziektes, en kunnen we ze dus zelf voorkomen?

3. Minimalism: A Documentary About The Important Things

Deze documentaire volgt mensen die ‘het Amerikaanse ideaal’ dat spullen gelukkig maken hebben afgezworen en zo minimalistisch mogelijk leven. Less is more, zeggen ze toch altijd? Misschien kunnen wij nog iets leren van deze mensen.

4. Down To Earth With Zac Efron

We hoeven je niet te vertellen dat de voornaamste reden om deze documentaireserie te kijken, Zac Efron is. Naar deze prachtige man staren we sowieso graag.

In deze serie reist Zac naar verschillende landen om daar onderwerpen aan te halen als luchtvervuiling, je immuunsysteem verbeteren, etc. Letterlijk genieten en leren dus. 😉

5. The Secret

Je hebt vast weleens gehoord van het boek The Secret, waarin wordt beschreven hoe je succes en geluk kunt creëren doormiddel van The Law Of Attraction. Van dit boek is nu ook een film/documentaire gemaakt. Eén ding is zeker, na het zien van The Secret weet jij precies hoe je het beste uit je leven haalt.

Al deze documentaires zijn te zien op Netflix. Veel kijkplezier. 😉

Lees ook: Kijk-inspiratie nodig? Dit zijn de 10 best bekeken Netflix Originals ooit