Demi Rutten
Demi Rutten Beauty en Style 20 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Is droogshampoo je beste vriend? Grote kans dat je het verkeerd gebruikt

Droogshampoo is onze reddende engel op dagen dat we geen tijd hebben om ons haar te wassen. Soms komt het gewoon niet uit oké? Maar ondanks dat we zo’n fan zijn van droogshampoo, is er een grote kans dat je het verkeerd gebruikt. Wij vertellen je waarom.

Op deze manier heb je er véél meer aan!

Je gebruikt je droogshampoo waarschijnlijk verkeerd

Je haar wassen kost nou eenmaal veel tijd, tijd die we niet altijd hebben. Daarom zijn we degene die droogshampoo heeft uitgevonden eeuwig dankbaar voor dit product. Spuit een beetje in je haar en je kunt door met je dag, toch?

Nou, we willen je niet teleurstellen maar schijnbaar gebruiken we droogshampoo al die tijd al verkeerd. We weten namelijk bijna zeker dat jij droogshampoo in je haar spuit op het moment dat je het nodig hebt, dus even snel voor je de deur uit gaat in de ochtend. Hebben we gelijk?

Fout

Dit is dus niet hoe je droogshampoo hoort te gebruiken. Huh, maar hoe dan wel? Nou, je kunt het veel beter ’s avonds voor je naar bed gaat in je haar spuiten. Zo heeft het alle tijd om de overtollige olie op te nemen, en voelt je haar veel frisser in de morgen.

Deze tip komt van de New Yorkse haarstylist Ryan Trygstad, en hij deelde hem bij InStyle Magazine. Spuit de droogshampoo goed op je haarwortels, tot ze krijtachtig aanvoelen. De volgende dag hoef je alleen nog maar je haar in model te brengen en you’re good to go.

Pas wel op dat je niet te vaak droogshampoo gebruikt. Hierdoor gaat het product zich ophopen en je haarzakjes raken er verstopt door. Eén keer droogshampoo gebruiken tussen twee wasbeurten in is voldoende, dan krijgt je hoofdhuid ook nog ruimte om te ademen.

Lees ook: Gespot op TikTok: chlorophyll water als hét wonderdrankje voor je huid