Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 27 mrt 2019
Leestijd: 2 minuten

Jummie! 6 x de állerlekkerste donutshop van Nederland waar je vandaag nog naartoe wil

Eén van de lekkerste snacks, zo niet dé lekkerste snack, die uit Amerika is overgewaaid is de donut. Ze zijn er in alle vormen en maten maar ook in alle mogelijke smaken die je je maar kunt bedenken. Ondanks dat nog niet iedere stad is voorzien van een donutzaak hebben we de lekkerste donuts van Nederland voor je op een rij gezet.

Donut worry, er zijn genoeg donut tentjes in Nederland waar je je buikje rond kan eten. We hebben een top zes voor je samengesteld van zaken waar je echt een keer zo’n zoet gebakje wil gaan proeven.

1. Don Brûlée

In Den Haag vind je Don Brûlée en daar verkopen ze donuts gevuld met crème brûlée en dat is precies wat je nodig hebt in het leven.

Anna van Buerenplein 712, Den Haag

2. De Wit Wasserij

In het centrum van Nijmegen vind je De Wit Wasserij. Je zou het misschien niet verwachten maar dit is geen standaard wasserette, je kunt er namelijk heerlijke donuts kopen.

Hertogstraat 5, Nijmegen

3. Corner Bakery

Corner Bakery is inmiddels een fenomeen geworden in Amsterdam. Ze openden ook een filiaal in Maastricht en bestel er vooral een donut milkshake. WHUT?!

Johannes Vermeerstraat 40, Amsterdam
Jan Pieter Heijestraat 131, Amsterdam
Koningin Wilhelminaplein 60-62, Amsterdam
Vrijthof 12, Maastricht

4. Dunkin’ Donuts

Ook al zijn de meningen over Dunkin’ Donuts verdeeld, wij vonden zeker dat deze zaak een plekje verdiende in deze lijst want kijk nou. Dit is toch een feestje?

Er zijn inmiddels al heel wat vestigingen geopend in Nederland en hier kun je ze allemaal vinden.

5. Donuts+Bagels

In Rotterdam vind je Donuts+Bagels en ze maken hier zelfs gepersonaliseerde donuts. Heb je ook weer iets tofs om te trakteren op je verjaardag.

Metrostation Beurs, Churchillplein, Rotterdam

6. KEK

In Delft vind je de donutshop KEK en eerlijk deze donuts zijn wel de mooiste van allemaal. Naast donuts hebben ze ook nog tientallen andere specialiteiten die je absoluut wil proeven.

Voldersgracht 27, Delft