Gina Koninkx
Gina Koninkx Life 30 aug 2020
Leestijd: 2 minuten

Van natte droom tot nachtmerrie: dit is wat je dromen over die ene collega betekenen

Rustig maar, dat jij droomt over een collega hoeft echt niet meteen te betekenen dat je naast hem of haar wilt wakker worden. Sterker nog, misschien betekent het juist wel compleet het tegenovergestelde of zegt het veel meer over jou persoonlijk dan je wellicht denkt. Hoe dan ook, een natte droom en een nachtmerrie zijn twee uitersten.

Je schrikt wakker, gelukkig in je eigen bed want heel even dacht je naast die leukerd from the office te liggen. Geen straf natuurlijk maar wel een beetje gek als je straks weer tegenover elkaar in de vergadering zit om de jaarcijfers te bespreken.

Dromen over je collega

Je kunt op allerlei verschillende manieren over je collega dromen. Het meest voor de hand liggende is natuurlijk een romance, maar wat als je in je droom dikke vette ruzie krijgt op de werkvloer? Dit kunnen al je dromen over collega’s betekenen.

1. Het gaat over de relatie tussen jou en je collega

En die kan heel bevlogen of juist lowkey zijn. Je droom zegt van alles over hoe de relatie tussen jullie zit. Heb je stiekem een oogje op hem of haar? Dan is de kans groot dat je een romance beleeft in je dromen.

Word je echter achterna gezeten door die enge creep van de vierde verdieping? Dan liggen jullie elkaar op de werkvloer ook niet zo lekker. Tijd om te reflecteren en misschien een koffietje in te plannen om wat problemen tussen jullie op te lossen.

2. Jij droomt wel vaker over collega’s

Is het bij jou een terugkerend patroon om over collega’s te dromen? Dan kan dit betekenen dat je op dit moment iets te veel bezig bent met carrière. En een glansrijke carrière willen we allemaal maar er moet wel een gezonde balans zijn tussen werk en privé. Misschien iets minder vaak die overuurtjes draaien dus.

3. Je collega die helemaal geen collega is

Dit kan een echte mindfuck zijn. Je droomt over het hebben van een collega maar diegene is in het echte leven helemaal geen collega van je. Dat zou symbool staan voor bepaalde eigenschappen van jezelf waar je aan mag werken. Is deze collega altijd erg kritisch? Kijk dan nog eens goed in de spiegel morgen voor je gaat werken.

4. Jij bent de baas over je collega’s

Droom je ervan dat jij de baas bent op je werk? Oei, da’s even schrikken. Nee hoor, eigenlijk betekent dit dat je toe bent aan nieuwe stappen. Blijf niet te lang hangen in een job waar je je niet verder kan ontwikkelen.

5. Altijd maar weer dromen over diezelfde collega

Droom jij elke nacht lieflijk over dezelfde leukerd van kantoor? Dan is er misschien wel meer aan de hand. De kans is groot dat je heel veel met hem of haar bezig bent en echt gevoelens hebt gekregen. Oei, wat nu. Verliefd op een collega? Door deze voordelen wil je niets anders meer