Isis van Graas
Isis van Graas Love & Seks 10 apr 2019
Leestijd: 2 minuten

Verliefd op een collega? Door deze voordelen wil je niets anders meer

Bij de situatie ‘verliefd worden op een collega’ worden er al vaak van tevoren moeilijke gezichten getrokken. Privé en werk gescheiden houden zou onmogelijk zijn, en met de volle 100% je werk uitvoeren zou ook niet meer kunnen. Maar er zitten ook voordelen aan een serieuze fling op de werkvloer.

Denk je dat jij de enige bent met een zwak voor je leuke collega? Niets is minder waar, want uit een onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek is gebleken dat zo’n 300.000 mensen in Nederland een relatie hebben met een collega.

Lees ook: Dit gebeurt er allemaal met je lichaam als je verliefd wordt

Verliefd zijn op een collega

Je vriendinnen raden je misschien massaal af om op date te gaan met je collega, maar verliefd zijn op iemand waarmee je werkt heeft zoveel voordelen. Benieuwd? We hebben ze met liefde voor je op een rijtje gezet.

1. Samen klagen

Soms gaat niet alles vlekkeloos op de werkvloer en wil je even niets liever dan klagen. Hoe leuk is het om dit even te delen met je knapste collega? Door samen te klagen, deel je automatisch een interesse, of in dit geval irritatie, met elkaar en het brengt jullie dichter naar elkaar.

2. Shifts van elkaar overnemen

Even lief iemand aankijken om een shift te ruilen? Dit werkt natuurlijk het best bij jouw lover. Op deze manier kan verdient je partner de centen en jij met je vriendinnen een drankje doen op het terras. Wij zien een win-win situatie.

3. Je leert elkaar beter kennen

Door de sfeer op werk of de verantwoordelijkheid die iemand heeft, kan je collega zich ineens heel anders gedragen op de werkvloer. Als je verliefd bent op een collega, en hem of haar ook buiten werktijd ziet, leer je beide kanten van elkaar kennen.

4. Dezelfde interesses

Neem de horeca als voorbeeld. Als jullie samen in de horeca werken, is er een grote kans dat jullie dezelfde interesses en persoonlijke kenmerken delen. Zo kunnen jullie lang blijven hangen tijdens de borrel en vervolgens samen de lichten uit doen in de club.

Natuurlijk zitten er wel wat consequenties vast aan een relatie hebben op het werk, maar daar bestaan gelukkig regels voor. Laat je niet tegenhouden en vergeet natuurlijk niet te genieten, want een relatie hebben met je collega kan hartstikke goed uitpakken.

Lees ook: Er is een manier om jezelf verliefder of minder verliefd te maken

Work Juice