Rosa Tettero
Rosa Tettero Love & Seks 6 apr 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit is waarom je nog steeds over je ex droomt

Hij is al lang uit je hoofd, je denkt niet meer aan hem. Je bent verder gegaan met je leven. Maar dan is daar elke keer die droom. Waar niet je droomvent in voorkomt maar je verschrikkelijke ex. Je bent echt zó over hem heen, maar waarom komt hij steeds terug in je dromen? Zelfs wanneer je helemaal over je ex heen bent, komt hij nog wel eens voor in je dromen. Wees gerust. Het is niet jouw schuld, je bent niet gek en het betekent niet dat hij jouw ware is. Als je badend in het zweet wakker wordt, denk dan niet dat je leven voorbij is. Het is heel normaal dat je over je ex droomt en hier is waarom:

Je droomt over hem om te groeien

Met behulp van de beelden en herinneringen probeer je bepaalde gaten in je leven te vullen. Je bent in je dromen op onderzoek. Wat je voelde voor deze man probeer je nog steeds uit te pluizen en te verwerken. Hoe slecht de ervaring met hem ook is geweest. Jij ontwikkelt je op deze manier en je leert hoe je sterk in je schoenen staat.

Toen je verliefd werd op de man in kwestie, zag je de kwaliteiten en goede en slechte eigenschappen. Deze gebruik je nu om eigenschappen van jezelf te leren kennen. Je wilt leren van je eigen fouten en fouten die anderen maken. Zo wil jij de persoon worden die in jouw ogen de beste versie van zichzelf is. Logisch toch?

Dromen zijn sowieso super ingewikkeld

Er is geen duidelijke verklaring over de personen die in je dromen voorkomen. Je hersenen gebruiken dromen om te herstellen van stress, trauma’s, het verleden of juist om bepaalde gevoelens te verklaren. Mensen spelen verschillende rollen in je dromen. Zo kan je moeder ineens een heel andere rol hebben in je dromen.

Dat betekent dat wanneer je over je ex droomt, het niet hoeft te betekenen dat je nog van degene houdt. Droom-expert Kelly Sullivan Walden vertelt dat iedereen haar eigen droomtheater heeft. We hebben allemaal een cast van personages die een rol spelen in dat theater. En ieder van ons heeft daar ook minstens één ex in met een terugkerende rol. Hoera.

Het voelt misschien super vreemd als je wakker wordt en weet dat je ex weer eens in je dromen voor kwam. Maar wees hem maar dankbaar, hij helpt je namelijk. Tijdens je droom zijn relaties totaal anders dan in real life. Misschien wil je hem overdag het liefst stalken maar doe je dat niet omdat het een tikkeltje awkward is. Maar het kan wél in je dromen.

Je wilt niet terugvallen in het oude patroon

Je kent het gevoel misschien wel: ‘waarom droom ik toch steeds over mijn ex, is mijn huidige relatie niet goed genoeg?’ Maak je geen zorgen, niets is minder waar. Jij gebruikt je ex gewoon om er zeker van te zijn dat deze relatie niet kapot gaat. Je wilt niet terugvallen in die oude relatie en jouw dromen helpen je daarbij.

Je wilt sterker worden

Flip je soms ook de pan uit omdat je nu echt niet meer wilt dromen over je ex? Blijf kalm. We weten dat de ex in kwestie je humeur aantast. Maar: dromen over je ex is een teken dat je je uiterste best doet om je positieve eigenschappen te omarmen. Je bent bezig om te genezen, dingen uit te vogelen en verder te gaan met het leven als een súper sterk persoon. You go girl.

LEES OOK: Dit is hoelang het duurt om over je ex heen te komen