Yasmine Esser
Yasmine Esser Nieuws 7 apr 2017
Leestijd: 2 minuten

4 redenen waarom gin eigenlijk hartstikke goed voor je is

Gin gezond? Ja. Oke, te veel alcohol is natuurlijk niet goed voor de mens. Niet voor je lever, niet voor je gewicht, niet voor je uitstraling, niet voor je algehele toestand. Maar van een beetje alcohol kan een mens ook gelukkiger worden. En als je dan gin kiest als drank, nou, dan zit je helemaal goed. Er zitten namelijk ingrediënten in die goed voor je zijn.
We hebben allemaal wel eens een excuus nodig om te drinken toch? De voordelen van gin gaan je daar hoe dan ook bij helpen. Want gin is gezond.

1. Het is goed voor je immuunsysteem

Wist je dat gin wordt gemaakt van jeneverbessen? En die jeneverbessen, nou dat zijn een soort superbessen. Het fruit zit namelijk vol met antioxidanten en vitamine C. En dat kan je weer helpen als je verkouden dreigt te worden of omgeven bent met griepbacillen. Een gin-tonic erin en je zult niet ziek worden.

2. Gin laat je huidje stralen

Oké, van te veel alcohol droogt je huid uit en krijg je een doffe teint. Maar een paar glazen gin zullen je huid juist laten stralen.

De vitamine, flavonoïden en antioxidanten in jeneverbessen helpen namelijk om uitdroging tegen te gaan en om je huid een boost te geven.

3. Het is goed voor je nieren

De jeneverbes – daar heb je ‘m weer – is goed voor je nieren. De bessen werken namelijk vochtafdrijvend. Hou je vocht vast, heb je last van een opgeblazen gevoel of heb je misschien last van een urineweginfectie? Een shotje gin zal wonderen doen.

4. Gin is goed voor de spijsvertering

Dit komt vooral door de kruiden die naast jeneverbessen in gin zitten: salie, koriander, nootmuskaat en rozemarijn. De kruiden helpen de spijsverteringsenzymen van het lichaam te stimuleren. Ook zorgt het er voor dat je maag sneller werkt. Ook als je last hebt van brandend maagzuur kun je gerust een gin achteroverslaan.

Heb je al dorst gekregen? Wij wel. De magische droom van élk meisje: gin van Unicorn Tears