Gina Koninkx
Gina Koninkx Love & Seks 20 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Heb jij gedroomd dat je seks had met een collega? Dit is wat het betekent

Oei. Je wordt wakker en schrikt direct van de droom die zojuist nog realiteit leek te zijn. Voel je schaamte? Maakt je hart een sprongetje van geluk of krijg je eerder kokhals neigingen? Een droom waarin je seks hebt met een collega kan erg intens zijn.

Het eerste wat je doet is je favoriete collega-vriendin appen: ‘OMG. Weet je wat ik heb gedroomd? Dat ik seks had met…” Binnen drie seconden kun jij een appje terugverwachten met honderd uitroeptekens. Tja, leg dat maar eens uit. Waar kwam die droom nou vandaan?

Droom over seks met een collega

First of all, je bent echt niet de enige die wel eens heeft gedroomd dat je seks had met een collega. Je kijkt je collega aan op je eerstvolgende werkdag na deze droom en moet jezelf bedwingen niet rood te worden. Ben je op zoek naar een verklaring voor deze spannende droom? Dit zou het wel eens kunnen betekenen.

Het hoeft natuurlijk niet, maar achter dromen kan enorm veel betekenis zitten. Als je een oogje hebt op je collega bijvoorbeeld, is het natuurlijk helemaal niet zo gek dat je over hem of haar droomt. Dit kan een weergave zijn van de verlangens die je hebt voor de ander.

Ook kan het zo zijn dat je je (al dan niet door verliefdheid) verbonden wil voelen met een persoon. Dat kan ook in het teken staan van een vriendschap.

Wat als je niet verliefd bent?

Oké, al het bovenstaande klinkt natuurlijk vrij logisch, maar wat als je helemaal geen oogje hebt op die collega? En dus tóch hebt gedroomd dat je seks met hem of haar had? Dan kan het ook zo zijn dat je meer macht wil krijgen over iemand. Yep, that sounds dirty en doet je natuurlijk meteen denken aan Christian Grey.

Een collega in je droom op zich (dus even los van de seks die jullie in gedachten hadden) kan daarnaast ook staan voor je ambitie, prestatiegerichte karakter of problemen die zich voordoen op de werkvloer.

Kun je hier wat mee? Gauw uitvogelen dan maar wat deze droom van je betekende *knipoog*.

Lees ook: