Demi Rutten
Demi Rutten Life 6 mei 2021
Leestijd: 3 minuten

Lekker spiritueel: deze edelsteen past bij jou volgens je geboortemaand

Van edelstenen wordt beweerd dat ze positieve energie met zich meebrengen, en iedere steen heeft zijn persoonlijke eigenschappen. Benieuwd welke edelsteen bij jouw past volgens je geboortemaand? Wij hebben het voor je op een rijtje gezet.

Deze edelsteen is precies wat jij nodig hebt. 😉

Deze edelsteen past bij jou volgens je geboortemaand

Heb jij het idee dat je wel wat ondersteuning kunt gebruiken? Dan hebben we goed nieuws, want de juiste edelsteen kan met zijn energie er weleens voor zorgen dat jij je veel beter voelt. Benieuwd welke edelsteen bij jou past? Wij hebben ze per geboortemaand voor je op een rijtje gezet.

Januari: Granaatsteen

Deze steen is niet zo explosief als een echte granaat, maar wel mooi rood van kleur. Deze steen staat voor puurheid, geluk en moed.

Februari: Amethist

Deze paarse edelsteen is niet alleen super mooi, hij ondersteunt je in jouw spiritualiteit en intuïtie. Daarnaast brengt hij meer rust en slaap je er beter door.

Maart: Aquamarijn

Deze naam doet je waarschijnlijk denken aan de zee, en dat is precies waar deze edelsteen naar vernoemd is. Aqua is Latijns voor water, en mare is Latijns voor zee. De betekenis is dus letterlijk zeewater. Het zal je niet verbazen dat de steen blauw is, en staat voor geluk, balans en vrede.

April: Diamant

A diamond is a girl’s best friend, toch? En al helemaal als je in april geboren bent. De diamant is de hardste edelsteen die er bestaat, en staat voor onoverwinnelijk zijn.

Mei: Smaragd

De mooie groene smaragd was de favoriete steen van Cleopatra, en als je in mei bent geboren is het ook jouw edelsteen. Hij staat voor geduld en wijsheid

Juni: Parel

De parel komt uit oesters, maar wordt ook steeds vaker gekweekt. De parel staat voor rust en vrede, brengt wijsheid en heeft een zuiverende werking.

Juli: Robijn

De rode robijn is een kostbare steen, en staat voor passie, motivatie en moed. Ook beschermt hij tegen ongeluk.

Augustus: Peridoot

De peridoot lijkt een beetje op de smaragd, maar is iets geler. Hij geeft je meer zelfvertrouwen, meer fysieke kracht en de steen zou het verouderingsproces vertragen. Zeg maar dag tegen anti-rimpel crèmes!

September: Saffier

De donkerblauwe saffier is een speciale edelsteen. Hij staat voor wijsheid, loyaliteit en zou lichamelijke klachten verminderen. Ook wordt er gezegd dat de steen eerlijkheid kan herkennen, en verliest de steen zijn glans als hij gedragen wordt door mensen die niet eerlijk zijn. Een persoonlijke leugendetector dus.

Oktober: Rozenkwarts

De steen van de liefde, de rozenkwarts. Deze mooie roze steen is een bekende onder de edelstenen, en opent jouw hart voor alle soorten liefde die er bestaan. Dus ja, ook zelfliefde. 😉

November: Topaas

De gele topaas helpt goed tegen angst, omdat hij een kalmerende energie heeft. Ook brengt hij warmte en geluk aan mensen die hem bij zich dragen.

December: Turkoois

Wist je dat de turkoois van kleur kan veranderen? Vet he! Deze steen staat voor rijkdom en beschermt je tegen het boze oog (ook wel afgunst van andere mensen).

Lees ook: Beter slapen? 4x edelstenen die jou aan een betere nachtrust helpen