Sharon van der Werf
Sharon van der Werf Gezondheid 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Bye bye gechipte nagels: 7 hacks om je nagellak langer mooi te houden

Mooie handjes met een opvallende kleur nagellak, we zijn er gek op! Het enige nadeel van nagels lakken is dan ook dat die nagellak zo snel chipt, waardoor je de meeste tijd rondloopt met half afgekloven nagels waar stukjes nagellak af zijn.

Tijd om daar verandering in te brengen met de onderstaande tips.

8 hacks om je nagellak langer te laten zitten

1. Duw je nagelriemen terug

Vaak chipt nagellak aan de onderkant van je nagels omdat je niet hebt gemerkt dat je over een dun laagje huid heen lakte. Wanneer dit stukje huid loslaat, zegt de nagellak ook adieu en jij blijft met gechipte nagels achter. Even je nagelriemen terugduwen voordat je gaat lakken lost dit probleem op.

Nagelriem-plukkers opgelet: deze 5 middeltjes helpen je van je gewoonte af

2. Laat je nagellak volledig drogen

Denk jij ‘nog even’ je nagels te lakken als je over 10 minuten weg moet? Dat lakken in 10 minuten moet vast lukken, maar helaas zijn je nagels in die tijd nog lang niet droog. Neem echt even de tijd om je nagels te lakken, als je het gehaast doet dan is het bijna een garantie dat jouw manicure niet mooi blijft zitten.

3. Gebruik vooral geen föhn

Het klinkt zo verleidelijk: je nagellak drogen met een föhn, zodat het met die warme lucht sneller hard wordt. Toch raden we deze methode je niet aan omdat je hiermee bubbels onder je nagellak kunt krijgen. En je raadt het al: die gaan binnen de kortste keren chippen.

4. Laat je nagels niet extreem nat worden

Als je jouw nagels voor een langere tijd in water houdt, zoals gebeurt tijdens het doen van de afwas of een chill-momentje in bad, is dat geen goed nieuws voor je nagellak.

Wanneer jouw nagels lang met water in contact zijn, zuigen ze water op en daardoor worden ze groter. Jouw nagellak ‘groeit’ mee, maar wanneer je nagels daarna hun normale shape weer terugkrijgen chipt dat laagje nagellak. Zonde.

Mooie handjes: dit zijn de nageltrends van lente 2021

5. Lak zo netjes mogelijk

We weten het, het is niet makkelijk om je nagels zonder errors te lakken en soms neem je een stukje huid aan de zijkant mee, maar we gaan het toch zeggen: probeer zo netjes mogelijk te lakken want als je geen fouten maakt, is de kans dat het langer blijft zitten ook meer aanwezig.

6. Gebruik een top coat over je nagellak

Een top coat gebruiken zorgt er misschien voor dat je langer bezig bent met het lakken zelf, maar het eindresultaat blijft ook veel langer mooi. Zorg er wel voor dat je de top coat pas gebruikt als de gekleurde nagellak helemaal droog is, en laat uiteraard ook de top coat helemaal uitharden.

7. Stop met nagelbijten

Oh boy, we weten hoe lastig het is om te stoppen met nagelbijten. Maar als je écht geen lelijke nagellak (en nagels!) meer wilt, dan is nagelbijten het eerste waar je mee moet stoppen. We schreven eerder een artikel over hoe je van het nagelbijten af kunt komen:

Voor eens en voor altijd – Met deze hack stop je voorgoed met nagelbijten

mindbodygreen