Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 31 mrt 2021
Leestijd: 3 minuten

Nagelriem-plukkers opgelet: deze 5 middeltjes helpen je van je gewoonte af

Maken die irrante velletjes aan de zijkanten van je nagelriemen geen schijn van kans bij jou, omdat je ze binnen no-time af zit te knabbelen 贸f eraf weet te plukken? Herkenbaar, maar bovenal een vervelende gewoonte. Het resulteert vaak in wondjes, wat niet bepaald een pretje is met het veelvuldig gebruik van desinfecterende gel. Hoog tijd om daar vanaf te komen. Hoe?

Wij zetten 5 middeltjes op een rij die je weleens zouden kunnen helpen!

Plukken van je nagelriem: zo stop je ermee

We kennen het allemaal: als er een velletjes rondom je nagelriem uitsteekt, moet je er alles aan doen om te zorgen dat het verdwijnt. Krabben, bijten, maakt niet uit, dat ding moet weg. Zodra je merkt dat anderen je erop gaan attenderen, je alleen maar wondjes rondom je nagels hebt 贸f je je schaamt voor je handen zodra je een hand moet schudden, is het duidelijk dat je er een gewoonte van hebt gemaakt. Een vervelende gewoonte.

Hoe je dit nagelriem-gepluk verslaat? Verschillende middeltjes kunnen er bij helpen. Wij zetten 5 onder elkaar.

1. Vingerverband

Als je overdag niet heel erg aan het plukken bent, maar vooral je 鈥榮 avonds zit (of ligt) te ontspannen, kan vingerverband helpen. Vingerverband is bedoeld om pleisters op hun plek te houden, maar kunnen ook prima werken voor dit doeleinde. Rubberen vingertopbeschermers zijn een alternatief. Met zulke tools kan je nog wel gewoon je ding doen, maar is het niet aantrekkelijk meer om te gaan knabbelen aan je nagelriemen.

2. Altijd gelakte nagels

Wat ook kan werken en een relatief simpele manier is, is om te zorgen dat je altijd nagellak draagt. Als normale nagellak niet werkt, kan gellak ook nog een optie zijn. Sommige mensen hebben dan minder de neiging om aan hun nagelriem te plukken, omdat je simpelweg je nagellak niet wil verpesten. Makes sense.

Evenals nagellak, kan nagelriemolie ook het effect hebben dat je minder snel aan je nagelriemen gaat zitten. Dit werkt vooral voor mensen die het meest aan hun nagelriemen zitten zodra er niks op zit.

3. Tijgerbalsem smeren

We kennen allemaal wel vieze middeltjes die je rondom je nagel kan smeren, zodat je niet gaat bijten. Eentje om toe te voegen aan dat rijtje, is tijgerbalsem. De geur (en smaak, yikes) zal ervoor zorgen dat je niet meer graag aan je nagelriemen zit.

4. Altijd een nagelknipper in je tas

Als je 茅cht van die irritante velletjes af wil komen, kan je ze natuurlijk ook met een nagelknipper verwijderen. Die heb je waarschijnlijk niet altijd bij de hand (woordgrapje, yes), maar waarom eigenlijk niet? Als je altijd eentje in je tas hebt, zal je minder snel plukken!

5. Handcr猫me op elke nagel

Nu we onze handen extreem veel wassen 茅n desinfecteren, is handcr猫me onmisbaar. Niet alleen fijn voor je handen, maar ook een goed middel om het plukken van je nagelriemen tegen te gaan. Als je handen minder droog zijn, zullen die velletjes ook minder zichtbaar zijn. In plaats van je handcr猫me globaal in te wrijven, kan je ook elke vinger/nagel even apart bij langs gaan, zodat ze goed verzorgd worden.