Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Beter slapen? 4x edelstenen die jou aan een betere nachtrust helpen

Of het nou komt door stress, een gebrek aan ritme of piekeren, iedereen ligt weleens ’s nachts wakker. En dat terwijl een goede nachtrust juist zo belangrijk is. Edelstenen kunnen je helpen je nachtrust te verbeteren. Benieuwd hoe? Wij vertellen het je.

Met de juiste stenen slaap jij binnen no-time als een roosje.

Edelstenen voor een betere nachtrust

Je kent het wel: je nam het jezelf voor om op tijd te gaan slapen, en ineens is het 3 uur ’s nachts. Je krijgt er stress van omdat je wekker al om 7 uur gaat en door die stress slaap je helemaal niet meer.

De volgende dag zit jij met wallen van hier tot Tokio voor je laptopje in een Teams-meeting. Niet heel gezond voor je, maar het gebeurt ons allemaal. Zeker in dit soort tijden van onzekerheid.

Gelukkig is er iets wat je kan helpen bij dit probleem, en dat zijn edelstenen. Je hoeft er niet in te geloven om het een kans te geven, dus we leggen het je uit. Edelstenen hebben enorm veel energie in zich. Ze brengen daarom de energie in een ruimte of een huis weer in balans en dat kan juist helpen bij beter slapen.

Gezonde energie

Het probleem is namelijk vaak dat door stress, gepieker, veel elektronische apparaten of onzekerheid er geen gezonde energie in de ruimte hangt. Als je vervolgens wil gaan slapen, houdt die energie je wakker. Maar leg je een edelsteen in de ruimte, dan is de kans groot dat die energie als sneeuw voor de zon verdwijnt. Het maakt de energie kalm en dus ook jou, en zo slaap je binnen no-time als een roosje.

Welke edelstenen helpen voor slaap?

Er zijn verschillende edelstenen die je kunnen helpen om beter te slapen.

1.Amethist

De amethist is een van de sterkste edelstenen en werkt kalmerend. Het helpt je ontspannen bij stress, negatieve emoties en zelfs depressie.

2.Rozenkwarts

Lig je vooral wakker door liefdesverdriet, afwijzing of onzekerheid? Dan helpt een rozenkwarts je. Deze steen helpt je om pijn en negatieve emoties los te laten. Hij moedigt daarnaast zelfvertrouwen en zelfliefde aan.

3.Seleniet

Deze edelsteen helpt tegen stress. Zit je hoofd vol met gedachtes of pieker je over iets dat is gebeurd of je is aangedaan? Seleniet neemt dit weg en maakt je hoofd weer rustig. Het kan je zelfs helpen bij het vergeven van anderen.

4.Sodaliet

Sodaliet is een hele krachtige edelsteen als het gaat om slapeloosheid. Het cleansed je aura en neemt stress weg. Ook helpt het je om minder te piekeren over kleine, nutteloze dingen.

Lees ook: Slaaptekort? Met deze Tiktok-hack val jij binnen no-time in slaap