Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 16 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Slaaptekort? Met deze Tiktok-hack val jij binnen no-time in slaap

We weten allemaal hoe belangrijk slaap is, maar zeg eens eerlijk: hoe vaak haal jij die 8 uur per nacht? Precies. Of het nu Netflix, je lover of stress is, er zijn vaak dingen waardoor we niet op tijd in slaap vallen en die 8 uur niet halen. Daar maakt deze viral Tiktok-hack een einde aan, en wij vertellen je er alles over.

Zeg maar hallo tegen een betere gezondheid, minder wallen en meer energie!

Dé Tiktok-hack om sneller in slaap te vallen

We hebben deze Tiktok-hack tegen slaaptekort te danken aan Doctor Jess Andrade, oftewel @doctorjesss op Tiktok. Haar video over de hack heeft al 2,3 miljoen likes en is 180 duizend keer gedeeld. De hack is wetenschappelijk bewezen door een studie uit 2006, maar wat is het precies?

Sokken

Het geheim voor sneller in slaap vallen is: draag sokken in bed. Ja, echt waar. Sokken dragen in bed zorgt ervoor dat je voeten goed warm zijn, en daardoor gaan je aderen goed open en koelt je lichaam af. Als je lichaam afkoelt stuurt het een seintje naar je hersenen dat je klaar bent om te gaan slapen. Je valt dus echt eerder in slaap als je sokken draagt in bed.

@doctorjesssI wear socks to bed so don’t come at me im not weird♬ original sound – PresleyWalker

Andere ruimte

Werkt deze hack nou alsnog niet voor jou tegen je slaaptekort? Dan is er nog een trucje dat je kunt proberen. Volgens Katheryn Pinkman, sleep and insomnia expert, helpt het als je de slaapkamer even verlaat. Als je niet kunt slapen, ga dan even naar een andere kamer. Ga bijvoorbeeld even op de bank zitten, en ga na een minuut of 5 weer terug je bed in. Je zou als een blok in slaap moeten vallen.

Als dit nou nog steeds niet voor je werkt, zijn er nog veel meer dingen die je kunt proberen. Maar eerlijk gezegd denken wij dat je zo in dromenland bent als je sokken draagt in bed. 😉

Meer over slapen