Redactie
Redactie Gezondheid 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Slaap je slecht? Doe dan tóch maar mee aan Dry January want geen alcohol drinken gaat jou helpen

Of je nu gaat voor droge witte wijn of tóch liever voor een wodka-Red Bull gaat, we konden niet zonder alcohol afgelopen jaar. Mocht je het iets te gezellig hebben gehad en overwegen om de alcohol links te laten liggen, is Dry January een idee. Er zijn namelijk best wat gezondheidsvoordelen voor je slaap.

Niks mis met een wijntje zo nu en dan, dat is wel zo gezellig met de meiden. Nu de feestdagen voorbij zijn, wil je misschien wel minderen of zelfs helemaal stoppen. Om de volgende redenen is Dry January goed voor je.

Dry January: de voordelen van geen alcohol

Misschien toch maar de drankspellen overslaan deze Dry January? Het blijkt namelijk dat het niet drinken van alcohol goed kan zijn voor je slaap. Beautify legt het voor je uit.

Drink je alcohol voordat je gaat slapen? Dan kan dit invloed hebben op hoelang je in diepe slaap bent, hoelang het duurt tot je in slaap valt én hoe moe je wakker wordt.

1. Je voelt je minder snel moe

Al voelt het heerlijk om goed in slaap te vallen na een avondje stappen, uiteindelijk is dit toch niet zo gezond voor je. Ook zorgt alcohol ervoor dat je vaker wakker wordt tijdens je slaap, al heb je dat zelf niet door. Niet heel opmerkelijk vervelend, maar wel voor je lichaam. Je diepe REM-slaap vermindert namelijk, waardoor je je sneller moe voelt na het ontwaken.

Heb je je dus uitgeleefd met alcohol de afgelopen feestmaand? Geen probleem, Dry January kan de oplossing zijn. Een maand niet drinken kan al genoeg zijn om je slaappatroon weer goed te krijgen.

2. 2-3 glazen is al genoeg

Het drinken van twee of drie glazen alcohol kan al invloed hebben op je slaappatroon. Laat voortaan de wijnfles nog maar liggen, want als jij januari volkomen nuchter doorbrengt, is jouw slaappatroon in februari weer helemaal in orde. Dat wordt lekker in bed duiken deze maand. Dry January is nog nooit zo leuk geweest.

Lees ook: