Iris Hoekstra
Iris Hoekstra Life 20 aug 2016
Leestijd: 2 minuten

Een brief aan mijn beste vriendin: waarom ik echt niet zonder je kan

Je beste vriendin is geweldig. Een maatje voor het leven. Ze is er altijd, zal je nooit judgen en vindt je te gek zoals je bent. En daar mag je haar best wel eens voor bedanken. Wij schreven een brief voor alle beste vriendinnen. Zo kun je haar bedanken voor alle waanzinnigheid. Wie is jouw bestie? Lieve …,

Ik hou van je. Ik zeg het misschien niet genoeg. Maar het is waar. We zijn het niet altijd eens met elkaar (best vaak), maar we kunnen ook niet zonder elkaar leven. Jij weet dingen die anderen niet weten. En je kent me vaak beter dan ikzelf. Volledig vertrouwen heb ik in je en ik kan werkelijk alles kwijt. Zelfs als het de grootste onzin is. Samen kunnen we knettergek zijn.

Geen tijd of afstand kan tussen ons in komen te staan. Zelfs niet als jij in het buitenland zit. Ik weet namelijk zeker dat het, als we elkaar weer zien, weer net zo is als vroeger. Het is geweldig hoe ik mij altijd thuis voel bij jou. Ook als we elkaar weken niet hebben gezien. Woon jij aan de andere kant van het land? Wij zien dat juist als een reden voor meer sleepovers. En dat is waanzinnig.

Zoveel grappen, tranen en herinneringen. Maar ook gediscusseer en geruzie. En dat hoort erbij als je elkaar door en door kent. Het beste? Wij zijn niet te breken. We hoeven het niet altijd met elkaar eens te zijn. Dat is goed. Ik bedoel, als je het altijd eens bent, ben je ook niet eerlijk. En ik weet dat jij altijd eerlijk tegen mij zal zijn. En ik eerlijk tegen jou. Het maakt onze band alleen maar sterker.

We zijn al zo extreem lang vriendinnen. En onze vriendschap gaat wat mij betreft nog jaren duren. Al die tijd dat jij voor me klaar stond had ik niet overleefd zonder je. Je bent mijn beste maatje. Mijn leven wordt gegarandeerd fantastisch met jou aan mijn zijde.

Zonder jou zou ik niet de persoon zijn die ik nu ben. En daar wil ik je voor bedanken. Je bent amazing.

Liefs

Nog een reden waarom je beste vriendin zo geweldig is: 21 dingen die je alleen met je beste vriendin achter gesloten deuren doet