Emma Plasmans
Emma Plasmans Love & Seks 22 mei 2020
Leestijd: 3 minuten

Eerste date gehad? 5 tips hoe je terug appt en hoe je ze voor je laat vallen

Het is altijd lastig om te weten hoe je terug appt na een eerste date, helemaal wanneer je een tweede date wel ziet zitten. Het voelt waarschijnlijk alsof jouw appje alles kan maken of breken of de tweede date door zal gaan, maar no worries dat is niet zo.

Wij hebben wel eens gehoord van een “driedaagse regel” na een eerste date, maar waarom zou je drie dagen wachten tot je de persoon waarin jij wel geïnteresseerd bent een appje stuurt?

Eerste date

Nu weten we niet hoe jij je gedraagt op een eerste date of nadat de date afgelopen is. Je kan juist heel erg open zijn op een eerste date terwijl je zwakke plek meer ligt bij het appen erna. Of juist omgekeerd. Wij gaan ons concentreren op ná de eerste date. Hoe app je na een eerste date? Je wil waarschijnlijk een tweede date maar hoe ga je om met de dagen tussen de twee dates in? Volledige stilte zal niet werken, maar ze zullen ook niet elke drie minuten een appje sturen (helaas).

Situatie aanvoelen

Probeer de situatie zelf aan te voelen en ga met de stroom mee. Wanneer jouw date bijvoorbeeld best snel een appje terugstuurt, hoef jij niet daarna drie dagen te wachten om weer te reageren. Begrijp je een beetje waar we heen willen?

Hierbij vijf handige tips om die tweede date in te plannen én hoe je het beste appt na je eerste date.

1. Maak er geen big deal van

Dit is echt voor jezelf. Je appt iemand; het is geen huwelijksaanzoek. Je hoeft dit niet zo belangrijk te maken, zelfs als je deze persoon écht leuk vindt. Op het moment dat jij ze op een voetstuk plaats, verlies je jezelf. Onthoud dat ze net als jij gewoon mensen zijn. Ontspan, haal diep adem; en het komt allemaal goed.

2. App niet meteen terug… maar wacht ook zeker niet te lang

Zie het als een evenwichtsoefening. Je wil ze niet meteen appen, geef ze wat ruimte om de date die jullie hebben gehad te verwerken. Een beetje ruimte doet niemand pijn. Het is ook belangrijk om mee te gaan met de sfeer van de date. Als je het echt goed doet, hoef je geen twee dagen te wachten om te appen. Conclusie: wacht dus niet drie dagen als je graag een tweede date wil.

3. Start het gesprek met waar je was gebleven

Als je niet weet wat je tegen ze moet zeggen via de app, kan je het gesprek beginnen met iets waarover je gesproken hebt tijdens je eerste date. Bijvoorbeeld over dat ene goede boek waar jullie het over hadden of een grap waar jullie om lachten. Dit zal je vast helpen om een gesprek aan te gaan en jullie gesprek op gang te brengen.

4. Snap de hint en ga verder

Misschien vond jij de date wel heel leuk, maar voelde het voor de ander toch wat minder leuk aan. In plaats je te vertellen hoe ze de date vonden, reageren ze niet echt op je appjes en geven ze je antwoorden in één of twee woorden. Het is eigenlijk duidelijk dat ze niet geïnteresseerd zijn, ze weten gewoon niet hoe ze duidelijk kunnen zijn wat betreft hun gevoelens. Snap dus de hint en ga lekker verder voordat je verder investeert in een verloren zaak.

5. Ga met de stroom mee

At the end, weet alleen jij wat voor gevoelens je hebt en hoe de eerste date verliep. Als het goed is gegaan en jullie appen veel, is dat super leuk. Ga dan lekker nog een keer met elkaar daten. Als je nou niet zeker weet hoe de ander zich voelt, laat het dan een beetje aan het lot over. Dat is ook oké. Ga gewoon met de stroom mee en wees lief voor jezelf.

Lees ook: Zenuwachtig voor je eerste date? 4 x tips tegen de spanning (you got this)