Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 16 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

Met déze lifehack wordt het pellen van een eitje nooit meer een drama

Hoog tijd om het eens te hebben over de serieuzere zaken in het leven. Eieren pellen bijvoorbeeld. Want my god, wat kan dat ingewikkeld zijn. Je ronde eitje wordt door jouw pelkunsten zomaar een vierkante versie, we weten er alles van. Ware het niet dat wij een lifehack hebben ontdekt waarmee het pellen van je eieren nooit meer een drama wordt.

Sterker nog, de schaal eraf halen wordt hiermee een eitje! 👀

Lifehack eieren pellen

We kennen allemaal het euforisch gevoel als het pellen van een eitje wel in één keer lukt, misschien omdat het een zeldzaam moment is. Tot nu. Er bestaat namelijk een makkelijke lifehack waarmee eieren pellen een makkie wordt. Het enige wat je hoeft te doen is een half lepeltje baking soda toevoegen aan het kookwater. Zo simpel is het!

Maar hoe werkt het? Nou, dat heeft alles te maken met de pH-waarde van eieren die door de baking soda omhoog schiet. En da’s wat we willen, want daardoor komen de schalen bij het eieren pellen in grotere stukken los.

De beste techniek

Oké, baking soda toevoegen aan het kookwater van je eieren is makkelijk. Dat kunnen we. Zodra je eitje dan gekookt is, is het zaak om het goed af te spoelen én het zeker 10 seconden onder de koude kraan te houden. Dat wordt ook wel schrikken genoemd, en dat proces zorgt ervoor dat de eieren niet nog door koken en ze nóg makkelijker te pellen zijn.

Eigenlijk kan eieren pellen nu niet meer mislukken, dus. Wat je nog zou kunnen proberen is om het hoedje van het eitje eraf te snijden en met een eetlepel onder het vliesje (tussen het ei en de schaal) het ei uit de schaal te wippen. Gooi overigens ook nooit het water van je gekookte eieren weg, dat kan je namelijk perfect gebruiken om stervende planten een boost mee te geven!