Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Life 22 okt 2020
Leestijd: 3 minuten

Water, vuur, aarde en lucht: dít betekent jouw element voor je sterrenbeeld

In de astrologie is elke van de 12 sterrenbeelden weer verdeeld over de vier elementen: water, vuur, aarde en lucht. Je element zegt veel over je sterrenbeeld. Dus wil jij je sterrenbeeld nog beter leren kennen? Lees dan hier de betekenis van jouw element voor je sterrenbeeld.

Misschien herken jij jezelf hier wel in.

Water, vuur, aarde en lucht – de elementen

Het element dat past bij jouw sterrenbeeld, kan je nog meer inzicht geven in je eigen persoonlijkheid. Als je hetzelfde element hebt als bijvoorbeeld je beste vriendin of je lover, komen jullie persoonlijkheden dus waarschijnlijk overeen. Misschien herken je jezelf wel in één van deze eigenschappen:

1. Leeuw, Ram en Boogschutter – VUUR

Het element vuur staat voor dynamiek, rusteloosheid en actie. Sterrenbeelden met het element vuur zijn heel gepassioneerd, vooral in een relatie. Ze hebben een sterke mening en hebben geen moeite om deze door te zetten. Daarom is het wel belangrijk binnen een relatie dat deze sterrenbeelden hun tijd nemen voor hun lovers – anders is het vuur snel uitgebrand …

Als het om geld gaat, zijn deze sterrenbeelden net zo impulsief. Als ze iets zien en willen hebben kopen ze het – zonder er lang over na te denken. In hun vrije tijd hebben deze sterrenbeelden veel actie nodig. Ze zijn graag competitief bezig en houden wel van een uitdaging.

Maar probeer als vuur element wel in balans te blijven. Let op je planning, geef je de juiste personen binnen je kring wel genoeg aandacht? Probeer hier een balans in te vinden.

2. Maagd, Steenbok en Stier – element AARDE

De sterrenbeelden met het element aarde zijn sensueel, gevoelig en sterk fysiek ingesteld. Deze sterrenbeelden zijn het meest mentaal steady van alle sterrenbeelden. Een fysieke aantrekking is voor hen belangrijk binnen een relatie, daarnaast vindt een Maagd, Steenbok of Stier het ook belangrijk binnen een relatie dat er interesses zijn die overeenkomen.

Sterrenbeelden met het element aarde vinden veel dingen ‘leuk’, ze zijn ook een beetje materialistisch ingesteld. Maar ondertussen zijn ze ook goed in plannen en sparen – ze denken goed na over langetermijn investeringen.

De normale routine is heel belangrijk voor deze sterrenbeelden. Ze kunnen niet goed tegen verandering of dingen die je niet kan checken. Maar daardoor kunnen deze sterrenbeelden makkelijker blijven hangen in een slechte gewoonte.

3. Tweelingen, Waterman en Weegschaal – LUCHT

Het element lucht staat voor communicatief, mentaliteit en spanning. Deze sterrenbeelden houden het leven interessant. Binnen een relatie hebben ze een communicatief sterke partner nodig, ze maken namelijk voornamelijk een connectie door een gesprek. Bijvoorbeeld een gezamenlijke liefde voor humor of interessante onderwerpen. Daarnaast houden ze er niet van om gehaaste beslissingen te maken – deze sterrenbeelden hebben de tijd nodig om na te denken.

Als het om technologie gaat, weten deze sterrenbeelden wel raad. Daarnaast zijn ze ook gek op impulsaankopen. Vaak zijn het dan wel aankopen voor anderen. Deze sterrenbeelden vinden het namelijk ook belangrijk om sociaal te zijn.

Luchtelementen kunnen zich af en toe rusteloos voelen, dit komt vaak omdat ze ergens tegenaan lopen. Belangrijk is dan dat de Tweelingen, Watermannen en Weegschalen prioriteiten stellen. Daarnaast kan je proberen je gevoel uit te spreken, blijf niet malen in je hoofd.

4. Kreeft, Schorpioen en Vissen – element WATER

De sterrenbeelden bij het element water zijn emotioneel gevoelig en mysterieus. Daarnaast zijn ze heel graag thuis en bij hun familie. Water elementen zijn niet goed in casual dating, ze worden namelijk heel snel verliefd.

Deze elementen zijn heel emotioneel gevoelig, daarom zijn ze snel overgehaald voor een middagje shopping therapie. Hun gezondheid is ook heel belangrijk voor ze, daarom gaan ze gemiddeld vaker naar de dokter en zijn ze meer bezig met gezond eten.

Al deze emoties kunnen ook af en toe te veel worden. Het is dan ook belangrijk dat iemand met het sterrenbeeld Vissen, Schorpioen of Kreeft hun gevoel uiten en niet binnen houden.