Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 20 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Manicure 101: ontdek welke nagelvorm het beste past bij jou

Vergeet rond of vierkant – tegenwoordig zijn er nog veel meer nagelvormen. Het kiezen van een vorm van je nagels is zo makkelijk nog niet. Welke nagelvorm past nou het beste bij jou? Heb je natuurlijke nagels, of altijd acryl op? Wij zochten het voor je uit.

Nu weet je eindelijk wat er perfect past bij jouw nagels.

Verschillende nagelvormen

Of je je nagels thuis zelf doet, of langs een nagelspecialiste gaat, het is altijd lastig om te kiezen wat je nu weer met je nagels wilt doen. Na veel scrollen op Pinterest of Instagram kom je wel hele leuke voorbeelden tegen, maar hoe leg je dit precies uit?

En welke nagelvorm heeft je voorbeeld dan? Past dat wel bij mij? No worries, wij hebben het antwoord. Dít zijn de 7 verschillende nagelvormen:

Nagelvorm 1: Ovaal

Bij deze nagel ziet de bovenkant er een beetje als een ‘U’ uit. Als je korte vingers hebt is dit een goede vorm voor jou. De ovale vorm van de nagels doet het lijken alsof je vingers langer zijn. Dit is ook een goede vorm als je brede nagels hebt.

Nagelvorm 2: Amandel

De amandelvormige nagels zijn iets spitser aan de bovenkant. Deze vorm past het beste bij jou als de aanzet van je nagels smal is. Daarnaast is het echt prachtig als je houdt van natuurlijke kleuren. Zo krijg je super vrouwelijke nagels.

Nagelvorm 3: Vierkant

Deze nagelvorm is heel bekend. Toch is het vaak niet duidelijk waar deze vorm het beste past. Het mooiste voor vierkante nagels zijn lange vingers, waarbij de aanzet van de nagels smal is. Probeer bij dit soort nagels eens een opvallende, statement kleur.

Nagelvorm 4: Squoval (vierkant/ovaal)

Squoval is een is een combinatie van de vierkante en een ovale vorm. Perfect voor iemand met een brede aanzet van de nagels. Squoval past zowel bij iemand met lange als korte vingers.

Nagelvorm 5: Ballerina

Als je vaak vierkante of squoval nagels hebt, past deze vorm ook bij jouw. Vaak wordt deze nagelvorm wel gedragen bij nagels die langer zijn dan gemiddeld. Voor een acryl nagels is dit prachtig.

Nagelvorm 6: Stiletto

Stilettonagels zijn echt opvallend, maar hebben wel veel onderhoud nodig. Dit type heeft een best scherpe punt, ze maken je handen wel heel elegant.

Nagelvorm 7: Rond

Als je korte vingers hebt en je nagels ook liever kort draag is een ronde nagel perfect voor jou. Ze zien er heel naturel uit en je hebt er niet veel werk aan.

Lees ook: Dit zijn de ribbeltjes in je nagels en zo kom je er vanaf