Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 11 apr 2020
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de ribbeltjes in je nagels en zo kom je er vanaf

We hebben er allemaal wel eens last van: ribbeltjes in je nagels. Sommigen maken je wijs dat het met een slechte gezondheid t maken heeft, anderen vertellen dat het niks is. Maar wat is nu de waarheid? Beautify ging voor je op onderzoek.

Wat zijn de ribbeltjes in je nagels en waar komen ze vandaan?

De ribbeltjes zitten vaak verticaal op je nagels en lopen van je nagelriem tot de bovenste rand. Je kunt ze niet altijd goed zien, maar vaak wel voelen.

Verticale ribbels betekenen vaak niet veel spannends. Vaak heeft het met veroudering te maken: hoe ouder je wordt, hoe langzamer je lichaam olie produceert. Hierdoor worden je nagels broos, dun en kunnen ze gaan peelen.En dus kunnen er ribbeltjes vormen in je nagels.

In een enkel geval kunnen de ribbels horizontaal zijn of een verkleuring hebben die niets met een blauwe plek te maken heeft. In dat geval kan er dus wel iets mis zijn en is het slim om even langs de huisarts te gaan.

Zo kom je van de ribbeltjes in je nagels af

Dat je ze krijgt, daar kun je weinig aan doen. Maar je kunt ze natuurlijk wel aanpakken. Dat doe je met de volgende tips.

Verzorg je nagels

Omdat je nagels dus een tekort hebben aan olie en verzorging, is het key om dat eerst aan te pakken. Breng daarom regelmatig nagelolie, olijfolie, kokosolie of vitamine E-olie aan op je nagels. Masseer het goed in en vergeet ook je nagelriemen niet.

Gebruik een buffervijl

Een buffervijl is een goede manier om je nagels weer glad te maken. Gebruik hem in één richting en druk niet te hard, anders beschadig je jouw nagels juist weer. Sommige buffervijlen hebben ook een polijst-kant waardoor je nagels mooi gaan glanzen zonder nagellak.

Vermijd aceton

Grote kans dat er in jouw nagellakremover aceton zit. Dit droogt je nagels en de huid eromheen juist uit, waardoor de nagels nog brozer worden. Zoek dus naar een variant die milder is en geen aceton bevat.

Vul de ribbeltjes van je nagels op

Als je je echt stoort aan de ribbels zijn er tegenwoordig gelukkig speciale basecoats die ze opvullen. Als je hierna je normale nagellak opdoet, zul je geen verschil meer zien. Zonder deze basecoat vallen de ribbeltjes bij sommige nagellakken juist extra op.

Lees ook:

Byrdie