Shanice Zoeteweij
Shanice Zoeteweij Beauty en Style 11 mrt 2020
Leestijd: 3 minuten

Aha! Met deze 8 tips voorkom je het chippen van je nagellak

Weinig dingen zo satisfying als een paar mooi gelakte nagels. Totdat je nagellak gaat chippen. Met deze tips voorkom je voortaan dat dit gebeurt, zodat je zolang mogelijk van je mooie handen kunt genieten.

Zo stop je het chippen van je nagellak

Hoewel gellak een goede optie is, zijn er ook manieren om ervoor te zorgen dat je normale nagellak langer blijft zitten.

1. Kies voor een waterloze manicure

Ben je gewend om normaal gesproken je handen eerst even in een waterbadje te doen voor je ze lakt, kun je dit voortaan beter skippen. Je nagels nemen namelijk nog sneller water op dan je huid. Ze houden dit vast waardoor ze uitzetten en vervolgens na een paar uur weer slinken. Als je ze in de tussentijd gelakt hebt zal de nagellak dus gaan chippen doordat het oppervlak afneemt. Ook is het verstandig water zoveel mogelijk te vermijden als je je nagels net hebt gedaan.

2. Gebruik een buffervijl

Voordat je aan de slag gaat met je nagellak, kun je het beste eerst een buffervijl gebruiken. Deze maakt het oppervlak van je nagels namelijk glad. Als deze (onzichtbare) oneffenheden hebben dan kun je verwachten dat je nagellak sneller zal chippen.

3. Gebruik een basecoat en topcoat

Deze toppers bestaan natuurlijk niet voor niets. Naast het feit dat ze vaak andere voordelen hebben, kunnen er voor zorgen dat je nagellak veel langer blijft zitten. De basecoat zorgt namelijk dat de laagjes zich goed hechten en de topcoat zorgt ervoor dat alles wordt ‘geseald‘. Het beste is dan ook om je topcoat net een stukje over het bovenste randje van je nagel aan te brengen. Zo voorkom je namelijk dat het aan de bovenkant begint met chippen.

4. Vermijd je nagelriemen

Je topcoat moet alle nagellak bedekken, maar het is beter als het je nagelriemen niet raakt. Je nagelriemen zijn namelijk flexibel en zodra deze bewegen breekt je nagellak als het ware af. Je kunt dus beter een klein randje overlaten tussen je lak en je nagelriemen.

5. Werk met dunne laagjes

Waarschijnlijk denk je dat dikke laagjes meer stevigheid bieden en dus sterker zijn, maar niets is minder waar. Om er voor te zorgen dat je nagellak langer blijft zitten, kun je het beste werken met dunne laagjes die je tussendoor goed laat drogen. Dit vormt een stevigere basis tegen chippen dan dikke nagels.

6. Niet schudden voor gebruik

Het klinkt heel logisch om eerst te schudden met het balletje in je nagellakflesje, maar dit kun je beter niet doen. Schudden zorgt namelijk voor bubbels, en bubbels zorgen voor – je raadt het al – chips!

7. Verzorg je nagelriemen

Net zoals je waarschijnlijk iedere dag een lipbalm gebruikt, kun je het beste ook regelmatig een nagelriemolie gebruiken. Niet alleen zien je handen er dan uit alsof je zo uit de salon gewandeld komt, maar zo blijven ze ook gehydrateerd en voorkom je dat je de hele dag aan je nagellak zit te frunniken.

8. Vervang je nagellak

Hoe moeilijk het ook is als je jouw favoriete kleur hebt gevonden, je kunt je nagellak echt beter weggooien na een jaar. Zodra je hem gebruikt komt er namelijk lucht bij, wat ervoor zorgt dat de formule dikker wordt en gaat klonteren. Hiermee kun je minder egaal lakken en gaat het dus sneller mis.

Lees ook:

Byrdie