Janne Vogel
Janne Vogel Life 12 mrt 2020
Leestijd: 4 minuten

Inspiratie! 7 x manieren om de planken aan je muur Pinterest-waardig te maken

Ben jij net als wij verslaafd aan het afstruinen van Pinterest, op zoek naar de leukste ideeën om je huis of kamer op te fleuren? Dan word jij van de volgende inspiratie heel blij. Beautify zet zeven makkelijke manieren op een rij om de planken aan je muur gezellig te maken.

Planken aan de muur gezellig maken

Met een aantal handige trucjes kun jij jouw shelfie game naar een hoger level tillen. En dat wil je. Of je nu groot woont en enorme planken te vullen hebt of slechts een kleine ruimte met mini-plankjes: deze tips zorgen voor Pinterest-waardige planken. Thank us later.

1. Zorg voor symmetrie op je planken

Het menselijk oog is erop gemaakt om symmetrische patronen te ontdekken. Vandaar dat herhaling helpt om een balans te creëren in je huis. Denk aan twee keer hetzelfde vaasje, potje, kaarsje of plantje op jouw plank. Twee hoeft geen maximum te zijn, je kunt een object heel goed meer dan twee keer terug laten komen.

Tip: kies voor meerdere objecten in dezelfde kleur en maat, dat geeft een mooi effect.

2. Of ga juist voor asymmetrisch en mix en match er op los

Vind jij dat herhalen helemaal niks? Ga dan voor hele uiteenlopende spullen in verschillende vormen, kleuren en maten. Zo bereik je juist een asymmetrisch effect.

Tip: als je een diepe plank aan je muur hebt, kun je verschillende objecten voor en achter elkaar plaatsen voor een speels diepte-effect.

3. Speel met verschillende texturen

Wanneer je verschillende texturen met elkaar combineert, maak je je planken interessant. Speel bijvoorbeeld met helder of gekleurd glas en verschillende soorten hout. Of mix keramiek met verschillende printjes en coatings met elkaar. De mogelijkheden zijn eindeloos.

4. Voeg wat groen toe aan je planken

Planten maken je kamer frisser en fleuren de hele ruimte op. Als je niet gezegend bent met groene vingers (guilty), kun je voor wat faux exemplaren gaan. Die gaan hoe dan ook niet dood.

Reddit

5. Kies een aantal decoratieve accessoires

De juiste accessoires stelen de show op jouw plank. Decoratieve kaarsen, siervaasjes, kleine doosjes: you name it. Het hoeft echt niet allemaal OCD-netjes te staan, alleen kan het wel prettig zijn om de plaats van de items heel bewust te bepalen.

Probeer vooral creatief te zijn. Plaats een leuk (sieraden)doosje bijvoorbeeld op een stapel boeken voor een speels maar clean effect.

6. Verstop de spullen die geen schoonheidsprijs winnen

Je planken hangen er waarschijnlijk niet alleen voor de mooi, ze moeten ook nog enigszins functioneel zijn. Een slimme manier om al je rommeltjes en spullen die niet per se de schoonheidsprijs winnen tóch handig op te bergen, is door ze ergens in te stoppen.

In mooie manden of leuke bakjes, bijvoorbeeld. Die ook weer verkrijgbaar zijn in alle soorten, maten en texturen. We geven je hieronder wat inspiratie.

7. Less is more (vooral bij kleinere planken)

Het blijft lastig te bepalen of het nou te druk is op je planken, of juist nog een beetje leeg. Schuif, mix en match totdat je voelt dat het klopt en luister vooral naar je instinct. Bovenstaande tips zijn absoluut geen regels! Iedereen moet z’n planken inrichten zoals ‘ie dat zelf wil.

Een allerlaatste tip: als je wat kleinere, dunne planken hebt, dan is less vaak more. Plaats wat smallere objecten op je planken om de boel wat ruimtelijker te laten lijken.

Lees ook: