Audrey Garot
Audrey Garot Relaties 25 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

Gaat je partner emotioneel vreemd? 6 x signalen waaraan je dat kunt herkennen

Als we aan vreemdgaan denken, gaat dit vaak over zoenen of seks. Dat is natuurlijk ook de meest voorkomende soort van vreemdgaan, dus logisch dat we hier meteen aan denken. Toch komt emotioneel vreemdgaan tegenwoordig steeds vaker voor. Deze vorm is misschien nog wel erger, omdat hierbij je partner echt gevoelens heeft voor een ander en bij fysiek vreemdgaan gaat het vaak alleen om de aantrekkingskracht. Herken jij je hierin of denk je dat je partner emotioneel vreemdgaat? Dat kan je hieraan herkennen.

Better safe than sorry..

Wat is emotioneel vreemdgaan?

Vreemdgaan is sowieso not done, helemaal als jij met je partner afspreekt dat jullie de enigen voor elkaar zijn. Maar wat is emotioneel vreemdgaan nou precies? Dit gebeurt op het moment dat iemand intieme gedachten, gevoelens en verlangens begint te delen met iemand anders dan je partner (jij dus). Het wordt vaak gezien als de eerste stap naar fysiek bedrog, maar dat hoeft niet. Emotioneel vreemdgaan is op zich al erg genoeg.

Als jij het idee hebt dat je partner dit doet, kan dit leiden tot conflicten en vertrouwensproblemen in jullie relatie. Toch wordt emotioneel vreemdgaan vaak in verwarring gebracht met een hele goede vriendschap, maar daar zit zeker wel een verschil in. Vriendschap kan juist heel luchtig zijn en puur platonisch, terwijl je bij emotioneel vreemdgaan een speciale, diepe band met iemand opbouwt. Vrienden zijn er om naar je te luisteren, niet om een leegte op te vullen.

Dit zijn de tekenen die je kan herkennen

Heb je het idee dat je partner zich misschien wel schuldig maakt aan emotioneel vreemdgaan, maar weet je het niet helemaal zeker? Bekijk dan onderstaande punten om erachter te komen:
– Jij bent niet meer de eerste persoon naar wie ze toegaan.
– Je partner vergelijkt jou met de andere persoon
– Je partner verbergt jou op social media DM’t wel vaak met anderen
– Je partner is niet meer zo geïnvesteerd in de relatie als eerst.
– Je partner heeft dingen te verbergen, wordt defensief of verbergt bepaalde dingen
– Je partner laat zijn of haar telefoon nooit onbemand achter

Als jij het idee hebt dat je partner emotioneel vreemdgaat, kan je dit het beste heel open met je partner bespreken. We know, het is super moeilijk, maar wel belangrijk voor jullie relatie. Vertel je partner wat je hebt opgemerkt, hoe je je voelt en waarom je denkt dat hij of zij emotioneel vreemdgaat. Ga het gesprek rustig met elkaar aan, zodat jullie er hopelijk nog samen uit kunnen komen. Good luck!

Micro-cheating is het nieuwe vreemdgaan: hoe gevaarlijk is het echt?