Gina Koninkx
Gina Koninkx Nieuws 30 apr 2018
Leestijd: 2 minuten

6 x waarom jouw ex nog steeds naar je Insta Stories kijkt

Waarschijnlijk check jij wel eens welke vrienden jouw Insta Stories actief volgen. Je voelt dat je hart sneller gaat kloppen als je de naam van je ex er tussen ziet staan. Waarom kijkt hij nog steeds naar jouw Insta Stories? Deze zes redenen kunnen hiervan de oorzaak zijn:

1. Hij is nieuwsgierig naar jouw (nieuwe) leven

Hij wil weten wat jij allemaal doet na jullie break-up om jouw leven op te pakken. En hij wil natuurlijk weten of je hem nog mist… Ben je veel met vriendinnen, ga je twee keer per week uit of ben je uren in de sportschool te vinden? Hij hoopt natuurlijk niet te zien dat jij gelukkiger bent dan ooit – zonder hem. Slecht voor zijn ego.

2. Bevestiging dat jullie break-up een goede beslissing was

Hij zoekt naar bevestiging van zijn, jouw of jullie gezamenlijke keus om de relatie te beëindigen. Hij wil zeker weten dat dit geen fout was. Die bevestiging heeft hij nodig om het af te kunnen sluiten en over jullie break-up heen te komen.

3. Hij is jaloers

Exen zijn vaak jaloers, zeker als jullie nog maar net uit elkaar zijn. Hij wil zien wat jij doet en met wie jij uithangt (lees: met welke mannen jij uithangt) en hoopt dat te kunnen achterhalen via je Insta Stories. Zo ziet hij waar, wanneer en met wie je bent.

Appt hij je om te vragen wie de man was met wie je zaterdag aan het chillen was? NEGEREN.

4. Hij wil je (nog) niet loslaten

Exen kunnen elkaar vaak niet meteen loslaten. Ook niet als het beter is dat jullie uit elkaar zijn gegaan. Dat vergeet je niet in één nacht. Soms willen exen nog een klein beetje in elkaars leven aanwezig zijn, zonder dat daar verplichtingen aan zitten. En misschien doe jij dat stiekem ook wel bij hem…

5. Hij heeft nog gevoelens voor je

Als jij de relatie hebt beëindigd kan het zo zijn dat jouw ex nog steeds hartstikke verliefd op je is. Hij wil jou niet kwijt en klampt zich vast aan alles wat hij van je kan zien in de hoop dat het toch nog goed komt. Je wordt gemist en daar maakt hij geen geheim van, want hij weet heus wel dat jij dit ziet.

6. Hij staat er niet bij stil

Een serieuze optie kan zijn dat hij er oprecht niet bij stil staat dat jij dit ziet. Vergeet niet dat mannen van een andere planeet komen dan vrouwen. Boys will be boys, girls will be girls

Zie het als een compliment want jouw Stories zijn grappig en interessant genoeg om te volgen. Mocht je echt last krijgen van een stalkerige ex op Insta Stories, blok hem dan. Op die manier kan hij je Stories niet meer zien.