Yasmine Esser
Yasmine Esser Love 3 dec 2018

6 tekenen dat je ex nog niet over je heen is

Over iemand heenkomen kan best veel tijd kosten. En het zijn altijd fases waar je doorheen moet. In het begin denk je dat de wereld niet verder kan draaien. Na een tijdje zie je weer wat licht. Maar het kan lang duren voor iemand écht uit je systeem is.

Het lijkt misschien zo of dat proces bij mannen veel sneller verloopt. Het lijkt misschien zo dat hij je na een dag al helemaal is vergeten. Maar dat is niet zo. Ook mannen kunnen het moeilijk hebben met een break-up.

En er zijn tekenen. Tekenen waaruit blijkt dat hij toch nog niet helemaal over je heen is:

1. Hij stuurt je dronken berichtjes

Zo’n berichtje kan van emotionele aard zijn, maar het kunnen ook alleen maar emojis zijn. Feitelijk gaat het niet echt om de inhoud. Het gaat erom dat hij aan je denkt als hij dronken is. Want dat betekent dat je nog wel speelt in zijn onderbewustzijn.

2. Hij wil vrienden blijven

Of probeert op een andere manier nog contact met je te zoeken. Het zegt niet per se dat hij je terug wil, maar hij wil je in ieder geval niet uit je leven bannen. En dat zegt wat.

3. Hij maakt stomme opmerkingen over je date

Jij bent misschien alweer met iemand anders aan het daten. En groot gelijk heb je. Maar meneer de ex kan het niet laten om irritante opmerkingen te maken over hem als hij je ziet. Gevalletje jaloezie.

4. Hij ontvolgt je op social media

Als hij je ontvolgt denk je misschien dat hij je juist is vergeten, maar niets is minder waar. Juist als het hem echt niet lukt om over je heen te komen, verwijdert hij je, zodat hij minder met je geconfronteerd wordt. Hij heeft geen zin om jouw perfecte leven voorbij te zien komen op Insta, omdat hij zich daar gewoon heel rot door gaat voelen. Best schattig eigenlijk.

5. Maar hij bekijkt wél al je Instagram Stories

Als je bekijkt wie je Stories hebben gezien, staat hij áltijd bijna bovenaan. Ook verdacht

6. Hij komt nog steeds op plekken waar jij vaak komt

Hij duikt opvallend vaak op in je stamkroeg, ik de supermarkt bij jou in de straat. Hij hoopt je tegen te komen, want verder heeft hij op die plekken bar weinig te zoeken.

Of je hem nog terug wil, of totaal niet: het is in ieder geval een ego boost dat hij nog aan je denkt. Zie het als een compliment.

Andersom kan natuurlijk ook. Dat je hem niet kan vergeten. Lees dan dit: Een brief aan de man die ik na twee jaar nog steeds niet uit mijn hoofd krijg

Reageer op artikel:
6 tekenen dat je ex nog niet over je heen is
Sluiten