Yasmine Esser
Yasmine Esser Love & Seks 3 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

6 tekenen dat je ex nog niet over je heen is

Over iemand heenkomen kan best veel tijd kosten. En het zijn altijd fases waar je doorheen moet. In het begin denk je dat de wereld niet verder kan draaien. Na een tijdje zie je weer wat licht. Maar het kan lang duren voor iemand écht uit je systeem is.
Het lijkt misschien zo of dat proces bij mannen en sommige vrouwen veel sneller verloopt. Het lijkt misschien zo dat je ex je na een dag al helemaal is vergeten. Maar dat is niet zo. Ook exen kunnen het moeilijk hebben met een break-up.

En er zijn tekenen. Tekenen waaruit blijkt dat je ex toch nog niet helemaal over je heen is:

1. Je ex stuurt je dronken berichtjes

Zo’n berichtje kan van emotionele aard zijn, maar het kunnen ook alleen maar emojis zijn. Feitelijk gaat het niet echt om de inhoud. Het gaat erom dat je ex aan je denkt als hij of zij dronken is. Want dat betekent dat je nog wel speelt in zijn/haar onderbewustzijn.

2. Je ex wil vrienden blijven

Of probeert op een andere manier nog contact met je te zoeken. Het zegt niet per se dat deze persoon je terug wil, maar je ex wil je in ieder geval niet uit je leven bannen. En dat zegt wat.

3. Je ex maakt stomme opmerkingen over je date

Jij bent misschien alweer met iemand anders aan het daten. En groot gelijk heb je. Maar meneer de ex kan het niet laten om irritante opmerkingen te maken. Gevalletje jaloezie.

4. Jex ontvolgt je op social media

Als je ex-liefde je ontvolgt denk je misschien dat hij/zij je juist is vergeten, maar niets is minder waar. Juist als het je ex echt niet lukt om over je heen te komen, verwijdert hij of zij je om niet met je geconfronteerd te worden. Hij/zij heeft geen zin om jouw perfecte leven voorbij te zien komen op Insta, want dan krijg je een rot gevoel. Best schattig eigenlijk.

5. Maar je ex bekijkt wél al je Instagram Stories

Als je bekijkt wie je Stories hebben gezien, staat je ex áltijd bijna bovenaan. Ook verdacht.

6. Je ex komt nog steeds op plekken waar jij vaak komt

Je ex duikt opvallend vaak op in je stamkroeg, in de supermarkt bij jou in de straat. Dat doen ze alleen in de hoop om je tegen te komen, niet omdat ze er zoveel te zoeken hebben.

Of je eraan denkt om deze persoon nog een kans te geven of totaal niet: het is in ieder geval duidelijk dat er nog steeds aan je gedacht wordt. Zie het als een compliment.

Lees dit ook eens: Een brief aan de man die ik na twee jaar nog steeds niet uit mijn hoofd krijg