Tessa Ponjee
Tessa Ponjee Love & Seks 10 mei 2019
Leestijd: 3 minuten

Is je ex vreemdgegaan? Dit wil je weten over een tweede kans geven

Zat je ooit in een relatie waarin je ex ontrouw is geweest of zelfs is vreemdgegaan? Dat is mega pijnlijk, maar het betekent niet dat jullie nooit meer bij elkaar kunnen komen. Dit is wat je hierover wil weten.

Het opnieuw proberen met een ex is nooit heel gemakkelijk want er zijn altijd onopgeloste problemen. Maar wanneer je ex ook nog eens is vreemdgegaan, is het al helemaal ingewikkeld.

Een relatie met je ex

Wanneer je opnieuw een relatie aangaat met je ex is het handig om het van tevoren over een paar belangrijke dingen te hebben. Het ging namelijk uit met een reden. Als je ex ontrouw is geweest of is vreemdgegaan, is het al helemaal belangrijk om het een en ander te onthouden.

Houd hier rekening mee

Zo vertelt therapeute Erika Martinez het volgende: “Je moet onthouden wat er allemaal is veranderd sinds de breakup. Voornamelijk hoe het jou heeft beïnvloed, is belangrijk. Ben je er helemaal overheen en heb je het je ex vergeven? Of heb je misschien moeite met het vertrouwen van andere mensen? En daarnaast is het belangrijk om te weten hoe je ex is veranderd en of zij aan zichzelf hebben gewerkt.”

Je bent natuurlijk nooit verantwoordelijk geweest voor het ontrouwe gedrag voor je ex. Wel ben jij de enige persoon die daadwerkelijk weet of je het hem of haar hebt vergeven. Dat is dus een cruciale vraag om jezelf te stellen. Daarnaast is je ex de enige persoon die weet of hij of zij echt aan zichzelf heeft gewerkt. Dat is dus een belangrijke vraag om aan je ex te stellen voordat jullie het opnieuw proberen.

Lees ook: Oei! Als je ex deze dingen heeft gezegd is hij of zij duidelijk nog niet over je heen

Het is mogelijk

Ondanks dat het geen makkelijke uitdaging is, is het wel mogelijk om opnieuw een relatie aan te gaan met je ex wanneer deze persoon ontrouw is geweest. Het gaat er uiteindelijk om hoe jullie hier allebei mee omgaan.

Erika zegt: “Het is belangrijk dat beide partners goed reflecteren op zichzelf, hun aandeel in de problemen in de relatie en het gedrag in de vorige relatie. Daarnaast is het natuurlijk belangrijk dat ze bedenken hoe ze het nu anders zouden aanpakken binnen hun relatie.”

Een duidelijke communicate en een helder beeld van je eigen gedrag zijn mega belangrijk wanneer je weer met een ex samenkomt. Ondanks dat het dus absoluut never nooit jouw schuld is geweest dat de ander vreemdging, is het wel belangrijk dat ook jij helder in je communicatie bent.

In deze gevallen moet je het niet doen

Toch zijn er ook gevallen waarin het niet zo verstandig is om weer samen te komen met je ex nadat hij of zij ontrouw is geweest. Wanneer je de ander nog niet hebt vergeven of wanneer je nog mega boos op je ex bent, is het misschien verstandiger om de stap niet te nemen. Het is logisch dat je er nog steeds nare herinneringen aan hebt, maar een relatie beginnen vanuit boosheid is geen goed idee.

Daarnaast is het volgens Erika ook geen goed idee om weer samen te komen bij je ex wanneer je dit alleen maar doet omdat je eenzaam bent en een relatie mist. Het is logisch dat je je een beetje eenzaam voelt na een pijnlijke breakup. Maar het starten van een relatie moet je alleen doen als je daadwerkelijk bij deze persoon wil zijn.