Joke Jiers Botma
Joke Jiers Botma Reizen 10 mei 2019
Leestijd: 2 minuten

Daddy girls opgelet! Dit zijn de leukste mini vakanties om met je vader te doen

Je wil het veel vaker doen: vakanties plannen met je vader. Vaak komt het er niet van, want jullie hebben het allebei druk. Maar dit jaar móet het anders. Jij neemt je liefste papa mee op een onvergetelijke vader-dochter vakantie.

Jij en je papa zijn vier handen op één buik. Jullie hebben aan één blik genoeg. Om die reden is je vader ook de perfecte reisgenoot op vakantie. Want irritaties? Nee die bestaan (eh, bijna nooit) tussen jullie.

Wat is de leukste mini vakantie met je vader?

Het is misschien even zoeken naar de perfecte vakantie voor jou en je vader. Het moet namelijk gezellig zijn, iets te doen én… je pa moet naast kleding vangen uit het kledinghokje ook worden vermaakt. Wij zochten de ultieme mini vakanties uit voor vader en dochter.

1. Roadtrip naar Parijs

Houden jij en je vader beiden van autorijden? Dan is een roadtrip naar Parijs pérfect. In slechts vijf à zes uurtjes rijd je in een leuke route naar de prachtige Franse hoofdstad. En wat je daar allemaal kunt doen hoeven we je vast niet te vertellen. Doen we toch: lunchen bij Café Charlot op 38 Rue de Bretagne, de allerlekkerste macarons kopen bij Ladurée Paris op 75 Av. des Champs-Élysées én natuurlijk rondstruinen door de mooie Franse boetiekjes.

2. Glamping in in Europa

Het kampeertijdperk laat je wellicht liever waar het hoort: in je kinderjaren. Maar ooit gedacht om herinneringen op te halen maar dan nét even op chic? Dan is glamping perfect voor jou en je vader. Enne, stiekem doen glamping kiekjes het ook goed op Instagram. Check hier de meest prachtige glamping hotspots.

3. Cultuur snuiven en bier proeven in Brugge

Brugge wordt niet voor niets het Venetië van het Noorden genoemd. Prachtige grachten en rijk aan geschiedenis. Neem met je papa de rondvaart over de Reien en geniet van Belgische lekkernijen zoals chocolade en wafels. Daarnaast is Brugge één van de beste biersteden van de wereld. Neem je vader mee naar Brouwerij de Halve Maan en Café ‘t Poatersgat. Wedden dat je vader onder de indruk is?

5. Zeilen langs de Griekse cycladen

Weten jij en je vader wel raad met een zeilboot? Dan is een zeilvakantie langs de kust van de Griekse archipel een aanrader. Je kunt van eiland naar eiland varen en tussendoor heb je tijd om de verschillende eilanden te bezoeken. In de tussentijd heb jij álle tijd om aan een lekker kleurtje te werken en te genieten van een heerlijke ouzo in de Griekse zon.

5. Op de Vespa cruisen door Barcelona

Houden jij en je papa van een stad waar je makkelijk kan gaan en staan waar jullie willen? Dan is Barcelona de plek voor jullie. Huur een Vespa (want dit durft mama niet) en cruise samen door de prachtige straten van de stad. Tapas eten, een dagje strand, musea én vooral heel veel quality time tussen vader en dochter.

Lees ook: 7 x waarom je vader de belangrijkste man uit je leven is