Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 13 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

‘Expensive brunette’ is de haartrend die we deze winter veel gaan zien

Ben jij op zoek naar een nieuw kapsel? De nieuwe haartrend ‘expensive brunette’ geeft een moderne en nieuwe draai aan de bruine haarkleur. Het zorgt voor extra dimensie, detail én je haar ziet er levendiger uit. Plus: je haar bruin verven is veel minder schadelijk dan blonderen.

Is ‘t iets voor jou?

Expensive brunette

Sommige celebrities zijn ware stijliconen als het gaat om haar. Zo ook topmodel Gigi Hadid, die het afgelopen jaar zó vaak gewisseld heeft van haarkleur dat we het nauwelijks bij kunnen houden. Ze was blond, daarna rood maar tijdens haar nieuwe campagne voor Moschino liet zij een hele andere look zien: die van expensive brunette.

Maar wat houdt deze haartrend nou precies in? “Expensive brunette heeft alles te maken met het geven van meer energie, dimensie en detail aan het haar”, zegt beroemdheidshaarstylist Tom Smith, Europees creatief directeur voor Evo Hair tegen Glamour UK. “Het lijkt makkelijker en gangbaarder om voor één kleur te kiezen en dus 1 tint bruin te gebruiken. Ik ben van mening dat het de verantwoordelijkheid van professionele kappers is om onze klanten iets te geven wat ze thuis nooit zouden kunnen krijgen, en bij expensive brunette draait het allemaal om het toevoegen van details door middel van meerdere diepere tinten om het resultaat meer dimensie te geven.”

Hij vervolgt: “In de wereld van beroemdheden is het vaak ‘hoe brutaler hoe beter’, vandaar dat zoveel beroemdheden blond zijn of onnatuurlijke tinten kiezen voor hun eigen haar of pruiken. Nu een brunette er even ‘duur’ uit kan zien als fellere of gedurfdere tinten, is het logisch dat veel beroemdheden geïnteresseerd zijn in deze nieuwe trend.”

Gigi Hadid is zeker niet de enige die voor een tint donkerder koos. Ook Hailey Bieber, een beroemde blondine, is voor een donkere kleur gegaan.

Wij zijn fan van deze nieuwe haartrend. Wat vind jij van expensive brunette?

Terug in de tijd: deze Y2K-haarstijlen gaan we dit jaar overal zien