Kim van der Blom
Kim van der Blom Beauty en Style 12 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

Terug in de tijd: deze Y2K-haarstijlen gaan we dit jaar overal zien

Bij het zoeken naar de volgende haartrends kijken we vaak terug in de tijd. Dit komt omdat veel trends van nu geïnspireerd zijn op kapsels van vroeger. Momenteel zijn Y2K-haarstijlen erg populair. Nog niet bekend met deze term? Y2K staat voor het jaar 2000. Het is niet alleen populair op TikTok, maar ook bij celebrity mode-iconen zoals Bella Hadid en Hailey Bieber.

Y2K trends

Sommigen gruwelen bij het idee dat de trends uit de 00’s terugkomen en dat is ook niet zo gek. Sommige hopen we dan ook nooit meer terug te zien (hallo gekleurde leggings onder een spijkerrok) maar op haargebied zijn er toch genoeg kapsels die we soms missen. Y2K vraagt om looks die luchtig zijn, maar ook kleurrijk. Op het gebied van beauty kan dit door bijvoorbeeld haaraccessoires en felgekleurde oogschaduw.

We hebben gezien dat er veel nieuwe trends geïnspireerd zijn op de jaren 90, maar het wordt duidelijk dat we het volgende decennia ingaan. Wij hebben een paar Y2K-haarstijlen op een rijtje gezet die dit jaar zeker een comeback gaan maken.

1. Antenne bangs

De antenne bangs zijn een slankere variatie op de curtain bangs die afgelopen jaar een grote trend was. Deze trend is al vaker op de rode loper gespot en zullen we dit jaar steeds meer zien.

2. Barbie paardenstaart

De barbie paardenstaart geeft een draai aan de standaard hoge pony. Het verschil is dat je het uiteinde van de staart krult.

3. Bubble braids

Bubble braids maken zeker een comeback dit jaar en zijn al eerder gespot bij Gigi Hadid, Olivia Rodrigo en Tessa Thompson. In plaats van het haar te vlechten, maak je kleine secties vast met een elastiek om de bubbel te creëren.

4. Butterfly Balayage

Net zoals de money piece highlights, is de vlinderbalayage een manier om haarlokken op te helderen.

‘Money piece highlights’ zijn dé haartrend van dit moment en het staat iedereen

5. Chunky highlights

Chunky highlights was een populaire Y2K-trend en ze zijn terug om 2022 nog populairder te worden. Je moet er wel van houden.

6. Clip-in kleur

Weet jij nog de iconic zwarte met rode highlights die Christina Aguilera in haar muziekvideo’s droeg in de jaren 2000? De kans is groot dat ook deze trend een comeback maakt.

7. Pastel roze

Pastelkleuren zijn een opkomende trend met een oorsprong uit de Y2K-tijd. We verwachten dat kleuren, zoals lichtroze, in 2022 straks overal te zien zijn.

8. Zigzag-scheiding

Een comeback van de 00’s is niet compleet zonder de zigzagscheiding. Wat deze trend zo populair maakt is dat de zigzag-scheiding elk kapsel uniek en trendy maakt.

‘De bixie’ is een combinatie van twee 90’s kapsels en wordt dé haartrend van 2022