Emma Toussain
Emma Toussain Love & Seks 13 jan 2022
Leestijd: 4 minuten

7 handige tips om meer jezelf te zijn op dating apps in 2022

Nieuw jaar, nieuwe kansen! We hopen dat 2022 het jaar gaat zijn waarin die lockdown eindelijk voorgoed opgeheven gaat worden zodat dat we met z’n allen weer de wijde wereld in kunnen trekken. Ook is die lockdown niet positief echt voor ‘t daten. Gelukkig bestaan er genoeg apps maar dan is het wel de bedoeling dat iedereen zo eerlijk en transparant mogelijk is. Dating app Happn geeft ons 7 tips om meer jezelf te zijn op.

Geen catfish-momentjes meer.

Hoe laat jij jezelf zien?

Het merendeel van online daters op Happn (zo’n 84%) denkt dat ze volledig hun echte zelf laten zien op dating apps. Opvallend genoeg geeft juist meer dan de helft aan wel eens een date te hebben gehad met iemand die anders bleek te zijn dan op de app. Dit roept vragen op: in hoeverre zijn we allemaal echt zo ‘onszelf’ op een dating app als we denken?

7 Tips van Happn

Happn geeft ons 7 handige tips om meer jezelf te kunnen zijn op een dating app. Ondanks dat je weet dat de mensen echt bestaan en dat je ze al eerder bent tegengekomen (ja, want met Happn vind je die knappe mensen terug die je al eens bent tegengekomen) doen we soms soms mooier of beter voor dan we zijn.

1. Kijk met een kritische blik naar je eigen profiel

Herken jij jezelf terug wanneer je naar de tekst en foto’s op jouw datingprofiel kijkt, of gebruik je toch stiekem teveel filters? Of zorg je er voor dat al je pukkels weg zijn, dat je taille smaller is en je benen er langer uitzien? Niet doen! Uit onderzoek blijkt dat de meeste singles het liefst de ‘echtste’ versie van iemand zien. Extra tip: durf jezelf te laten zien en probeer zo min mogelijk filters of Photoshop te gebruiken. Je bent mooi zoals je bent!

De 6 type foto’s die je tegenkomt bij mannen op dating apps

2. Wees eerlijk in je communicatie

Laat jij alleen de beste versie van jezelf zien? Een beetje pronken met die beste kant van jezelf is natuurlijk goed, maar leg het er niet te dik bovenop; je wilt natuurlijk voorkomen dat jouw date onrealistische verwachtingen van je heeft. Niemand is perfect en daar gaat je date al snel achter komen. Je profiel is één ding, maar ook de dingen die je naar iemand stuurt in de chat kunnen bepaalde verwachtingen bij diegene oproepen. Houd je ook echt van Formule 1, bergklimmen en haaien zwemmen? Of zeg je dat alleen om wat extra punten te scoren bij je potentiële match? Eerlijkheid duurt het langst! Straks lig je samen in ‘t water met wat haaien. Brrrr.

3. Less is more

Eerlijk zijn is goed, maar er is ook zoiets als oversharing. Je mag het best een beetje spannend en mysterieus houden; niet elk klein detail hoeft direct tot in de puntjes verteld te worden. Heb je last van diarree? Ben je allergisch voor komkommer? Je kunt deze dingen delen, maar als iemand je leuk vindt komt hij/zij toch wel achter deze dingen. Vertel vooral hoe jij in elkaar zit, maar té veel informatie is ook niet nodig.

4. Vraag een goede vriend of vriendin om jouw profiel te bekijken

Je vrienden kennen jou het best: Zij weten als geen ander of je je ware zelf online laat zien. Neem hun advies ter harte en pas je profiel zo nodig aan!

5. Certified? Check!

Deze tip is wellicht wat voor de hand liggend, maar veel singles nemen het toch voor lief: laat je online dating profiel certificeren in de app! Hierdoor weten anderen dat jij écht bent wie je zegt dat je bent. Daarnaast kan het voor jezelf ook handig zijn om je crush te beoordelen.

6. Gebruik andere handige features van dating apps

Bij veel dating apps zijn er functies beschikbaar die je nog meer mogelijkheden bieden om meer van je echte zelf te laten zien.. én natuurlijk van de ander! Van spraakopnames maken tot videobellen, er is tegenwoordig heel veel mogelijk. Geen catfish-praktijken meer!

7. Spreek uiteindelijk af

Toch is afspreken in real life de enige manier om erachter te komen of je ook echt die romantische klik met iemand hebt. Wat heb je te verliezen? Het lijkt ons een goed voornemen: meer daten.

Dit is waarom jij, volgens jouw sterrenbeeld, geen fan bent van dating apps