Emma Toussain
Emma Toussain Life 8 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Fijne internationale vrouwendag – z贸 zet je jezelf in het zonnetje

Als er een dag is waarop je jezelf mag verwennen is het vandaag wel. Nou.. als je een vrouw bent dan. Het is vandaag internationale vrouwendag en dat betekent dat we stil staan bij het vrouw zijn, bij wat we allemaal al bereikt hebben maar ook wat voor maatschappelijke issues er nog hangen rondom het vrouw zijn. Denk aan de pink tax, verschillen in salarissen en dit jaar is het thema onbeperkt leefbaar. Er is nu zo veel rommel gaande, denk aan oorlog, armoede, ongelijke kansen etc. Hoe zorgen we ervoor dat we het leven voor de vrouw weer leefbaar maken? En hoe zet je jezelf in het zonnetje?

Internationale vrouwendag

Natuurlijk denken we vandaag na over alle maatschappelijke issues, maar het vooral goed om vandaag even extra aan jezelf te denken. Het zijn van een vrouw is geweldig en dat mogen we vieren. Hoe doe je dat nou?

1. Schrijf op wat je kwaliteiten zijn

We zijn gewend om vaak de negatieve kanten van onszelf te benadrukken en dat is zonde. Schrijf op wat je kwaliteiten zijn. Waar ben je goed in? Wat maakt jou uniek? Wedden dat jij daarna met een big smile naar dat papiertje zit te staren? U rock girl.

2. Verwen jezelf met je favoriete snack of diner

Niks is zo fijn als je favoriete gerecht eten, want dit dan ook mag zijn. Lamskoteletjes, oesters, frikandellen, pizza, pasta funghi.. it鈥檚 your pick. Je kunt daar dan 茅cht naar uitkijken. Verwenmomentje ten top.

3. Plan wat selfcare in, boek een facial of ga zelf thuis aan de slag met maskertjes en moisturizers

N贸g zo鈥檔 verwenmomentje waar vrouwen (en ok茅, sommige mannen) blij van worden. Een schoon en glowy gezicht! Boek een lekkere facial

4. Koop een bosje bloemen 鈥 for me from me

NOG MEER VERWEN JEZELF!!!

5. Doe mee aan de campagne #onbeperktleefbaar

Mocht je wat extra鈥檚 willen doen voor alle vrouwen, doe dan mee met de campagne onbeperkt leefbaar. Teken de petitie, deel jouw content op social media of deel activiteiten van anderen.

6. En wees natuurlijk ook heel lief voor de vrouwen om je heen

Spreekt voor zich 馃挊

Deze dagelijkse gewoonte kan helpen om je relatie te verbeteren