Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 6 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze dagelijkse gewoonte kan helpen om je relatie te verbeteren

Het hebben van een relatie is iets heel geks. Je vindt elkaar leuk, je wordt verliefd en dan doe je alles samen. Na verloop van tijd wordt alles weer een stuk normaler en moet je opeens harder gaan werken voor de relatie. Daar is niks mis mee, maar vaak wordt dit ‘werken’ als iets negatiefs gezien. Soms zeggen mensen: ‘alles moet vanzelf gaan, toch?’ Ja, tot een bepaalde hoogte. Maar je bent allebei een eigen individu en soms schuurt dat. Er zijn zat tips om te volgen zodat je je relatie goed en gezond kan houden, maar er is een hele simpele die je gelijk al een stuk helpt, helemaal als je soms het gevoel hebt soms wat afstand te voelen van je partner. En het heeft alles te maken met pillow talk.

Leer deze gewoonte kennen: pillow talk

Je gaat als persoon verschillende fases door en al helemaal als je nog jong bent. Niet zo gek dan ook, dat je niet altijd op één lijn ligt met je partner. Dat hoeft helemaal niet aan elkaar te liggen dus daar hoef je je ook geen zorgen om te maken. Het is wel goed om te blijven praten en al helemaal over wat je doormaakt. Druk op werk? Ruzie in de vriendinnengroep? Slecht zelfbeeld? Stel je partner op de hoogte van alles wat er in je hoofd rondgaat. Maar vergeet vooral ook niet alle leuke dingen te vertellen. Wanneer is dit nou het juiste moment om te doen? Als jullie naar bed gaan. Pillow talk heet dat – en we bedoelen daar niks seksueels mee.

Pillow talk is wel intiem, dit is het gesprekje wat je hebt als je samen naar bed gaat en dan nog de dag bespreekt, grapjes vertelt en andere dingen deelt. Dit soort gesprekken heb jullie met niemand anders en daarom maakt dit het juist zo speciaal. Zorg ervoor dat je allebei kunt vertellen waar je op dat moment zin in hebt en hou het vooral lekker luchtig.

Zoek de emotionele connectie op

Je kunt ook lekker tegen elkaar aanliggen, handen vasthouden of in elk geval de fysieke aanraking opzoeken. Het is niet per sé de bedoeling dat dit leidt tot meer (mocht dat wel zo zijn, lekker doen natuurlijk) maar het gaat vooral om de emotionele connectie. Ook al is het maar een paar minuutjes, dit helpt toch al om meer verbonden te zijn. Belangrijk is dan wel dat jullie op hetzelfde tijdstip naar bed gaan, anders kan het natuurlijk niet. Zo sluit je samen de dag af en dan voelt toch al heel erg fijn. Een belangrijke gewoonte om toe te passen dus.

Herkennen jullie deze 8 gewoontes in de relatie? Dan zijn jullie een power koppel