Redactie
Redactie Love & Seks 18 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Herkennen jullie deze 8 gewoontes in de relatie? Dan zijn jullie een power koppel

Ha! Je wist natuurlijk zelf al dat jullie relatie fantastisch is. Maar als jullie deze gewoontes in een relatie hebben dan zijn jullie een power koppel.

Lief zijn voor elkaar in een relatie is één. Maar bij jullie zit het in de gewoontes die jullie relatie sterk en liefdevol houden.

Gewoontes die voor een goede relatie zorgen

Het zijn vaak de kleine dingen waardoor jullie relatie nog steeds zo lekker gaat. En lieve koppels, wees daar een beetje trots op want het werpt zijn vruchten af.

1. Lieve gewoonte: jullie kussen of knuffelen áltijd bij afscheid en wederzien

Deze gewoonte zorgt er voor dat jullie de dag altijd goed beginnen en ook goed afsluiten. Zelfs als het even iets minder gaat, vertrekken jullie nooit zonder kus en of knuffel. Deze gewoonte zorgt er automatisch voor dat jullie altijd een goed gevoel overhouden.

2. En gaan altijd samen naar bed

Het kan zomaar de relatie insluipen dat de één eerder naar bed gaat dan de ander. Maar jullie gaan bijna altijd samen naar bed. Hierdoor verliezen jullie niet de romantiek en intimiteit in de relatie. En tja, als die lover van jou al in slaap valt dan vind je het simpelweg fijn om er bij te liggen.

3. Jullie checken even bij elkaar in gedurende dag

En dan vragen jullie elkaar hoe de dag is en het is even een seintje dat jullie aan elkaar denken. Soms gaat het over onbenullige dingen en soms over zwaardere dingen. Maar er gaat geen dag voorbij dat jullie even bij elkaar intunen.

4. De focus ligt op jullie goede eigenschappen

Iedereen heeft slechte eigenschappen, maar in de relatie leggen jullie de focus op goede eigenschappen. Dit zorgt er voor dat jullie je beide gewaardeerd en geliefd voelen in de relatie. Het is een kleine truc voor de manier hoe je naar elkaar kijkt, denkt en de uiting.

5. Mooie gewoonte: belangrijke beslissingen worden altijd samen genomen

Ga jij met vriendinnen op vakantie? Tuurlijk vindt je lover dit super leuk voor je. Maar je checkt wel altijd even bij elkaar hoe en wat. Voor hetzelfde is in die periode iets belangrijks in zijn of haar leven waar jij onderdeel van hoort te zijn. Zo ontstaan er nooit einzelgäng-achtige acties.

6. Jullie spreken altijd vol lof over elkaar

En dit is het ultieme teken van respect in de relatie. Jij maakt nooit je grote liefde belachelijk in grote groepen of zwart praten. Waarom zou je? Als er écht iets is wat je irriteert dan spreek je dat met elkaar uit.

7. Jullie plannen echte date nights

Want in jullie drukke agenda’s lukt het niet altijd om spontaan samen iets te doen. Daarom plannen jullie af en toe een echte date in. Lekker uiteten, een drankje doen of een gemeenschappelijke hobby. Hierdoor verliezen jullie elkaar nooit uit het oog.

8. Jullie verrassen elkaar met kleine dingen

Zo neem jij zijn favoriete snacks mee als je in de supermarkt bent en laat hij een lief briefje achter voor je eerste werkdag. Het zijn geen grote cadeaus, maar de boodschap is vele malen groter. En daar gaat het om in de liefde.

Dit zijn 9 red flags die erop wijzen dat je in een toxic relatie zit