Steffi Rijnders
Steffi Rijnders News 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Deze Nederlandse artiesten hebben een Edison gewonnen en zo verschenen zij op de rode loper

Gister was de uitreiking van de Edison Awards, ook wel de belangrijkste muziekprijs van Nederland. De genomineerden verschenen in hun mooiste outfits op de rode loper. Maar belangrijker nog: welke artiesten liepen er dit jaar met het bronzen Edison beeldje het AFAS Theater uit?

De winnaars

Hoewel S10 vier nominaties op haar naam had staan werden Maan en Goldband de grote winnaars van de avond. De Haagse band had drie nominaties op hun naam staan en wisten ze allemaal binnen te slepen. Goldband won een prijs voor Song van het jaar, Nieuwkomer en Videoclip. Zangeres Maan had ook drie nominaties op haar naam staan en wist uiteindelijk twee bronzen beeldjes te bemachtigen. Zij won verschillende prijzen voor de categorie Song van het jaar en Videoclip, voor het nummer Stiekem – in samenwerking met Goldband.

Er waren in totaal elf Edisons te winnen. S10 was, met de meeste nominaties op haar naam, vooraf de grootste kanshebber. Echter nam zij alleen de Edison in de categorie Nederlandstalig mee naar huis. De overige winnaars zijn Froukje (Alternative), Mart Hoogkamer (Hollands), Tiësto (Dance), Antoon (Pop), DI-RECT (Rock) en Sor. Hij won zelfs twee prijzen, voor Hiphop en Album.

De rode loper looks

De Edisons zijn de belangrijkste muziekprijzen van Nederland. Reden genoeg voor de artiesten om hun mooiste outfit aan te trekken en op de rode loper te shinen. De BN’ers hebben ons dan ook niet laten hangen en verschenen prachtig gekleed in het AFAS Theater in Leusden, waar de uitreiking plaats vond. De beste looks hebben wij er natuurlijk even tussenuit gepikt. Zo verscheen Zoë Tauran in een full leather look, Maan ging voor een klassiek zwart pak met een diepe decolleté en zilveren hakken. Sor had ook een verassende look, hij droeg een streetstyle jasje met een leren broek eronder. Daarnaast sprongen de kleurrijke en gewaagde outfits van de band Son Mieux ertussenuit.

Zoë Tauran bij de Edisons Awards.
Zoë Tauran bij de Edison Awards. Stories van Edisons.pop @Instagram
Sor bij de Edisons Awards.
Sor bij de Edison Awards. Stories van Edisons.pop @Instagram

Bekijk hier de looks van andere artiesten:

Dit waren de meest opvallende jurken tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala