Anne Schwaighofer
Anne Schwaighofer Beauty en Style 6 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Step by step: zó teken je natuurlijke fluffy brows volgens een expert

Het is dé trend van nu en wij zijn er helemaal fan van. Fluffy brows zijn ge-wel-dig. De nette, classy wenkbrauwen zijn verledentijd, in 2021 gaan we alleen nog maar voor dikke, volle wenkbrauwen. Om helemaal mee te gaan in de trend gaan we je uitleggen hoe je dit voor elkaar krijgt. Geloof ons, iedereen krijgt dit voor elkaar.

Stap voor stap – zo maak je natuurlijke fluffy brows.

Fluffy brows

Als je deze stappen volgt, zie je wenkbrauwen er altijd perfect uit.

1. Zet je haren vast met wenkbrauwengel

Om je fluffy brows helemaal goed te krijgen heb je eerst iets nodig dat de haren vast zet. Dit kan je doen met een wenkbrauwengel, daarnaast krijg je een nog beter resultaat als je het met een heel klein beetje wimperlijm doet – van bijvoorbeeld nep wimpers.

Dan borstel je de haren omhoog met een wenkbrauwborsteltje. Door de lijm of gel blijven de haren in deze plek. Nu kan je meteen de vorm van je wenkbrauwen aangeven. Borstel de wenkbrauwen door totdat de gel of lijm helemaal opgedroogd is.

2. Voeg enkele haren toe aan je fluffy brows

Daarna kan je beginnen met je wenkbrauwen opvullen. Als je al hele volle wenkbrauwen hebt, heb je hier niet veel werk. Maar als je je haartjes de afgelopen jaren te veel weggeplukt hebt, kan je altijd wat toevoegen. Om je fluffy brows zo mooi mogelijk te krijgen kan je dit het beste doen met enkele haartjes. Deze teken je tussen je eigen natuurlijke haren. Gebruik bijvoorbeeld: Glossier’s Brow Flick Pen. Daarmee is het heel simpel.

3. Het draait allemaal om de staart

De staart van je wenkbrauw is key voor je fluffy brow. Maar doe dit ook vooral zoals jij zelf wilt. Wat vind je passen bij je gezicht? Probeer zo min mogelijk lange lijnen te maken, op deze manier kom het niet meer natuurlijk over. Het enige wat je hier kan doen, is veel oefenen. Want ja, als je het veel doet dan zal je er uiteindelijk goed in worden.

4. Eindig met concealer en highlighter

Voor de finishing touch kan je met concealer je wenkbrauw helemaal netjes maken. Je omlijnt je wenkbrauw met de concealer en blend dit daarna naar buiten weg. Zo krijg je een perfecte fluffy brow. Om het helemaal af te maken kan je nog eyeliner aanbrengen onder het hoogste punt van je wenkbrauw. Om het nog net even dat extra te geven.

Lees ook: Brow Lamination: wat het is en waarom het zo geweldig is