Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Beauty en Style 6 jan 2021
Leestijd: 3 minuten

Skin glow: 5 makkelijke manieren om te zorgen voor een glow boost

Er zijn heel wat zaken die kunnen zorgen voor een onzuivere of doffe huid, denk aan stress of hormonen. Nu kan je natuurlijk een extra laag foundation aanbrengen als je het wil verbergen, of een dure serum aanschaffen om het te voorkomen, maar eigenlijk is het belangrijker om te kijken naar hoe je voor jezelf zorgt. Er zijn namelijk heel wat manieren om te zorgen voor een glow boost.

Ook fijn: de volgende vijf manieren hoeven niet veel geld te kosten. Wel zo chill.

5 manieren voor een skin glow boost

Staat je badkamerkastje al vol met moisturizers, maskers en allerlei andere crèmes? Dan zit je zeker niet te wachten op nóg meer producten. In dat geval hebben wij goed nieuws voor je: met deze vijf manieren zorg je voor een flawless skin zónder dat het je veel meer geld kost en producten oplevert.

1. Gebruik supplementen

Bij een beautyroutine hoort meer dan wat producten in je badkamerkastje. Huidverzorgingsproducten zitten niet alleen maar in een mooie tube die perfect in je badkamer past. Je kunt het ook inslikken, in de vorm van poeders en pillen. Jup, we hebben het over supplementen. Neem bijvoorbeeld de Collageen Beauty Poeder van Lucovitaal, die je houdt helpt gezond te houden.

De Collageen Beauty Poeder van Lucovitaal is een combinatie van collageen, hyaluronzuur en vitamine C. Deze belangrijke stoffen werken samen, om zo te helpen je huid gezond te houden. Of wat dacht je van de Beauty Drops? Een paar druppeltjes aan je water toevoegen, en je huid blijft gehydrateerd. Kom maar op met die natuurlijke skin glow!

2. Verbeter je slaap

We weten allemaal dat gemiddeld 8 uur slapen per nacht cruciaal is. Niet alleen omdat je de volgende dag een stukkie vrolijker wakker wordt dan met minder slaap, vooral omdat je lichaam na voldoende slaap goed kan functioneren. Bewaar die laatste aflevering van The Queen’s Gambit maar voor de volgende dag, het is goed voor de conditie van je huid.

Voldoende slaap heeft veel voordelen voor je huid: minder rimpels, minder puffy eyes én een natuurlijke skin glow. Ze noemen het niet voor niks een schoonheidsslaapje.

3. Eet gezond en denk aan je darmen

Het eten van veel suiker kan zorgen voor puistjes én voortijdige huidveroudering . We zijn wat we eten. Bepaalde voedsel gaat hand in hand met beauty. Zo zijn er bepaalde voedingsmiddelen die je kan eten om de aanmaak van collageen te bevorderen.

Eigen kan je het zo zien: voedingsmiddelen die een gezonde levensstijl bevorderen, zijn automatisch ook goed voor je huid.

Daarnaast is het ook belangrijk om aan je darmen te denken. Ja, echt. Je darmen staan enigszins in verbinding met je huid volgens verschillende onderzoeken. Let maar eens op, als je niet genoeg voedingsvezels binnenkrijgt of te veel suiker eet, zal je dat geheid merken aan je huid. Door je spijsvertering onder controle te houden, voel je je niet alleen beter, maar zal je huid ook gaan stralen. We love it.

4. Stay hydrated

We kennen allemaal wel een celebrity die beweren hun skin glow te hebben gekregen door veel water te drinken. Well, het werkt écht. Water moisturized je huid op een dieper level. En als we wat verder kijken, huidcellen bestaan uit water, en als je huid niet genoeg water binnenkrijgt, kunnen die cellen niet goed functioneren.

Wie had ooit gedacht dat water drinken zo’n makkelijke beautyhack zou zijn? Thank us later.

5. Zweten

Zweten is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij een beautygeheim, maar meer zweten kan voor een enorme skin glow zorgen. En nee, dan hebben we het niet over de glinstering van druppels zweet op je gezicht, maar het long term effect.

Winnen: die ene online workout is dus niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je huid. Let wel: heel laat douchen na een zweetaanval is dan weer niet goed.