Emma Toussain
Emma Toussain Beauty en Style 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Op déze manier krijg jij die irritante foundationvlekken uit je kleding

Iedere vrouw herkent de volgende situatie vast en zeker: je moet naar je werk of naar een feestje, je hebt een tijdje voor de spiegel gestaan om je make-up te doen en het ziet er goed uit! Maar dan… kom je erachter dat vergeten bent om alvast de juiste outfit aan te doen en dat je dat nog moet doen mét make-up op. Je probeert heel voorzichtig je shirt langs je hoofd te trekken, maar helaas. Er zit toch foundation op je kleding.

Help.

Pak jij ook altijd eerst make-up remover? Niet doen!

Je eerste reactie is vaak om een doekje met water te gebruiken om deze vlek te verwijderen. Of je denkt slim te zijn en make-up remover te pakken, want dat verwijderd make-up, toch? De meeste producten zoals foundations, CC-en BB crèmes en zelfs tinted moisturizes olie bevatten. Dit betekent dat je een ander soort oplosmiddel nodig hebt, omdat als je gaat boenen met een make-up remover je de situatie vaak nog erger maakt. De olie verspreid zich en de vlek wordt dan alleen maar groter.

Zo verwijder je op olie-gebaseerde foundationvlekken

Natuurlijk kan je je shirt, trui (muts of mondkapje) ook wassen in een sopje of in de wasmachine. Maar wat nou als je ‘s ochtends graag dat ene shirt draagt naar je werk? Dé oplossing voor het verwijderen van foundationvlekken is de Tide to Go pen. Dit product is geproduceerd voor het verwijderen van koffie-, thee-, fruit-en sausvlekken. Maar dit werkt dus ook voor foundation!

Hoe gebruik je de pen? Heel simpel eigenlijk? Je gaat met de pen over de vlek en klopt de vloeistof van de pen zachtjes de stof van het shirt. Dit herhaal je totdat de vlek weg is! De Tide to Go pen zorgt ervoor dat de olie opgelost wordt en dat maakt het verwijderen van de vlek een stuk makkelijker.

Voor eens en altijd: zó haal je zelfbruiner van je handen

Zo verwijder je olievrije foundationvlekken

Een andere lifehack voor het verwijderen van foundation zonder olie: scheerschuim. Spuit dit op de plek van de vlek, laat het twee minuten inwerken en spoel het daarna goed uit. Als het goed is is de foundation niet meer zichtbaar! Voor het beste resultaat kan je natuurlijk het beste je kleding wassen in de wasmachine.