Lianne Görtz
Lianne Görtz Nieuws 14 dec 2017
Leestijd: 2 minuten

Echt waar: Vrouwen zijn gelukkiger met een minder knappe vent

In onze dromen hebben we een relatie met de heetste hunk die er op de wereld bestaat. We hebben de tijd van ons leven en hopen dat dit in de werkelijkheid ook zo gaat lopen. Maar beter sla je een andere soort man aan de haak… We denken altijd dat we gelukkig worden van de allerknapste man die er bestaat. En als je vriend minder knap is? Dan zou je daar niet zo blij van worden. Maar niets is minder waar.

Als je lover minder knap is, ben je gelukkiger

Onderzoek laat namelijk iets heel anders zien dan dat je misschien dacht. De onderzoekers kwamen er namelijk achter dat de meest succesvolle relaties de relaties zijn waarin de vrouw het knapst is.

Om daar de reden voor te geven is het eerst handig als we uitleggen hoe het onderzoek precies ging. 113 relaties deden mee. Alle deelnemers waren eind twintig en nog maar een paar maanden een setje. Alle mannen en vrouwen kregen een vragenlijst over hun wens om slank en sexy te blijven en werden beoordeeld op hun aantrekkelijkheid.

Hieruit kwam naar voren dat vrouwen die zich onaantrekkelijker voelen dan hun man, constant met hun gewicht bezig zijn. We weten allemaal dat je daar niet per se gelukkig van wordt. Bij sommige vrouwen kan dit overigens voor een serieus eetprobleem zorgen. Vrouwen die zichzelf aantrekkelijker voelen dan hun man, zijn daar veel minder mee bezig. En daardoor voelen deze vrouwen zich veel gelukkiger.

Mannen die zich onaantrekkelijker voelen dan hun vrouw zullen niet zo de druk voelen om af te vallen of wat dan ook. Wat ze wel doen, is alles ervoor proberen te doen om jou als knappe vrouw gelukkig te maken. Want hij weet heel goed dat hij een pronkstukje aan de haak geslagen heeft. En terecht.

Oftewel: Mannen lijken meer moeite voor je te doen als ze zichzelf minder aantrekkelijk voelen. En bovendien zit je zelf lekkerder in je vel als je jezelf aantrekkelijker voelt. En zo zou je jezelf altijd moeten voelen, want je bent prachtig.

Als een man niet knap is laat je hem toch knoflook eten? Huh? Het blijkt dat we mannen aantrekkelijker vinden als ze knoflook hebben gehad