Rosa Tettero
Rosa Tettero Nieuws 31 dec 2017
Leestijd: 3 minuten

Dit zijn de leukste drankspelletjes voor jou en je squad

In deze tijd van het jaar drink je waarschijnlijk iedere dag wel. En voor de spelletjesfanaten onder ons betekent dat: tijd voor drankspelletjes. Het leidt tot de leukste taferelen. Wingwoman zijn, ineens spreek je een andere taal of je komt alles over die ene leuke collega te weten. Dit zijn de leukste drankspelletjes:

1. Jiuling

Grote kans dat je hier nog nooit van hebt gehoord, maar dit drankspelletje is al zo’n 3200 jaar oud. Daarmee is het ook het oudste drankspelletje ooit.

Benodigdheden
Elke speler een glas gevuld met bier, vingers en rekenskills.

Regels
Elke speler houdt een getal achter de rug met zijn of haar vingers. Elke speler probeert de combinaties van getallen te raden. Degene die het dichtst bij het exacte aantal zit wint. De rest drinkt het biertje op. Hoe langer het spel duurt, hoe moeilijker het zal worden om het getal te raden.

2. Picolo

Een super leuk spel dat je met zoveel mogelijk mensen kunt spelen. Het gaat hierbij om opdrachten en raadsels, dilemma’s en vragen. Zo kom je achter de ware aard van de mensen in de groep.

Benodigdheden
Elke speler heeft een drankje en de app Picolo

Regels
Degene die de app heeft gedownload voert alle namen van de spelers in. De app geeft dan vanzelf opdrachten, raadsels en andere vragen die degene met de telefoon voorleest. De app is wel in het Engels, naarmate het spel vordert zal het wellicht een tikkeltje moeilijker worden om alles te begrijpen. Plezier gegarandeerd wel.

3. Ping Pong Pang

Dit spel is razend populair in Japan. Je kunt het drinken met een Japans gedestilleerd likeurtje genaamd shochu of gewoon met een biertje of wijntje.

Benodigdheden
Alle spelers in een kringetje, geduld, een luisterend oor en iedereen een drankje

Regels
Een speler begint het spel door het woord ‘ping’ te zeggen. Degene die aan de linkerkant van deze persoon staat zegt dan ‘pong’. De persoon daar weer naast zegt ‘pang’ en moet tegelijkertijd iemand aanwijzen die weer moet beginnen met ‘ping’. Als het niet snel genoeg gaat of iemand vergeet te wijzen, dan zegt de rest ‘drink up bitch’. Of iets in een nettere vorm, mag ook.

4. Coasters

Dit drankspelletje komt uit Ierland en kun je bijvoorbeeld ook in een bar spelen. Hier word je gegarandeerd tipsy van.

Benodigdheden
Een tafel, bierviltjes en bier.

Regels
Je begint met een bierviltje dat op de hoek van de tafel wordt gelegd. Met een vinger flip je het bierviltje in de lucht en probeer je hem te vangen met dezelfde hand, voordat het de tafel raakt. Elke ronde heeft elke speler één kans. Heb je het viltje niet te pakken kunnen krijgen? Dan moet je zoveel drinken als degene voor jou heeft gevangen. Elke ronde krijg je een extra kans om te flippen.

5. Dudo

In Latijns-Amerika is het spel Dudo een ware hit. En dat al wel meer dan vierhonderd jaar.

Benodigdheden
Vijf dobbelstenen, een cup, een pokerface en drank.

Regels
Elke speler rolt vijf dobbelstenen in de cup, maar houdt het aantal ogen voor zich. Na het rondje moet elke speler zeggen hoeveel ogen degene had onder zijn cup, net zolang tot iemand denkt dat een speler niet de waarheid spreekt. Klopt het? Dan moet de leugenaar drinken. Klopt het niet? Dan drinkt degene die jou aanwees.


Dit spel is ook hilarisch:
In dit nieuwe drankspel draait het om helse dilemma’s en je móet kiezen

Playbuzz