Demi Rutten
Demi Rutten Gezondheid 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Oeps: dit zijn de gevolgen voor je lichaam als je lang geen seks hebt

Heb je geen lover of bedpartner, of gewoon even geen zin in seks? Dat is heel normaal, en niks om je druk over te maken. Toch heeft lange tijd geen seks hebben gevolgen voor je lichaam, of ja, het zijn eerder nadelen. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Niks ernstigs, maar seks hebben is nou eenmaal heel gezond.

Dit zijn de gevolgen van geen seks hebben op je lichaam

Iedereen heeft weleens periodes in haar leven waarin ze bijna geen of helemaal geen seks heeft. Niks mis mee natuurlijk, want sommige mensen houden er ook helemaal niet van.

Heb jij al een tijdje geen seks, simpelweg omdat er een wederhelft ontbreekt? Dan voelen we je frustratie. En wist je dat dit ook nadelen heeft voor je lichaam en gezondheid? We zetten ze voor je op een rijtje.

1. Je vagina wordt er niet strakker door

Oké, dit is geen nadeel en heeft niks te maken met je gezondheid, maar het is wel een fabeltje dat iedereen kent. Het is alleen niet zo dat van lang geen seks hebben je vagina weer strakker wordt. Gewoon helemaal niet zelfs. Seks heeft namelijk geen invloed op de strakheid van jouw ladyparts.

2. Hart en vaten

Van seks krijgen jouw hart en vaten een hormonale en fysieke boost. Dit is supergezond voor je, en door lange tijd geen seks hebben loop je dit mis. Je kunt natuurlijk ook jezelf uitsloven in de sportschool, maar dat is veel minder leuk dan seks hebben ofcourse.

3. Immuunsysteem

Seks versterkt je immuunsysteem. Door 1 of 2 keer seks te hebben per week, krijg je meer antilichamen die ziektes etc. afweren. Geen seks hebben betekent dus ook dat je dit voordeel niet hebt.

4. Stress

Dit is niet bij iedereen het geval natuurlijk, maar seks verlaagt normaal het stressgehalte van de mens. Door geen seks te hebben, kan je dus meer stress hebben. Toch maar iemand zoeken die jou hierbij wil helpen? 😉

5. Slapen

Ook op je nachtrust heeft seks een goede invloed. Seks maakt namelijk een bepaald hormoon aan, dat zorgt voor een betere en diepre slaap. Dit mis je dus als je een tijdje geen seks hebt.

Lees ook: Spannend ritje: zo maak je geen blunders tijdens het hebben van auto seks