Demi Rutten
Demi Rutten Life 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Diep in de zee: dit zijn de leukste zeemeermin films en series voor een tropisch zomergevoel

Hoewel het buiten een beetje treurig is nu, is het toch echt zomer. Geen zomergevoel, maar snak je wel naar wat vakantie-vibes? Dan hebben wij de oplossing voor je. Wij zetten namelijk de leukste zeemeermin films voor je op een rijtje, die jou een tropisch strandgevoel geven.

Welke ga jij kijken?

Dit zijn de leukste zeemeermin films en series die jou een tropisch zomergevoel geven

Als je bij zomer dacht aan zon, zee, strand en nat golvend haar, dan had je het fout. Het enige waar jouw haar nu nat van wordt, is namelijk de regen hier in Nederland. Ga je niet op vakantie, maar wil je toch dat tropische gevoel hebben dit jaar? Dan hebben wij een oplossing.

Wij zetten de leukste zeemeermin films en series voor je op een rijtje, die je misschien toch nog een beetje dat vakantiegevoel geven. Komen ze.

1.The Little Mermaid

Uhm, heeft deze film uitleg nodig? Dit is natuurlijk de classic zeemeermin film waar alles mee begon. Was jij vroeger ook zo verliefd op prins Eric? Of misschien wel op Ariël? En daarnaast heeft deze film natuurlijk supervrolijke liedjes. Als je daar niet blij van wordt?!

Tegenwoordig is er ook een live action versie van deze film, die in 2018 uitkwam. Hij is alleen ietsje minder vrolijk en optimistisch, maar het kijken waard. Daarnaast is een live action Disney versie in de maak, die hopelijk volgend jaar op ons beeld verschijnt.

2. Aquamarine

Jeugdsentiment! Heb jij deze film ook zo vaak gekeken vroeger? Hij is een beetje oud, maar nog steeds superleuk. We zien een jonge Emma Robberts en zangeres Jojo hun eerste stappen maken in de filmwereld. Wat waren ze schattig!

3. Aquaman

Oké, eigenlijk is het nogal een belediging voor Jason Momoa dat we hem een zeemeermin noemen. Maar zeg eerlijk, een hele film lang naar hem mogen staren? Yes please! En het speelt zich af in water dus technisch gezien hoort de film bij deze lijst. 😉

4. H2o: Just Add Water

Weer zo’n lekkere klassieker waarmee we teruggaan in de tijd. Scene’s uit deze serie gaan nu helemaal viral op Tiktok, door het platte Australische accent. Maar geef toe, dit zijn toch de enige echte zeemeerminnen voor ons?!

5. Siren

Deze serie is te zien op Videoland, en niet het meest vrolijke verhaal. Toch is deze zeker het kijken waard, omdat het verhaal zo goed is.

Lees ook: We are going on a summer holiday! Dit zijn 10x de leukste films met strand-vibes om in de vakantiesfeer te komen