Demi Rutten
Demi Rutten Life 5 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Yummie! Dit recept voor een Aziatische hamburger wil je echt proberen- en het is supermakkelijk

Er is één ding waar we altijd blij van worden, en dat is eten. Natuurlijk houden we onze recepten het liefst zo makkelijk mogelijk, en wij hebben er vandaag weer een gevonden die je echt wil proberen. Het gaat om de Singapore hamburger, klinkt yummie toch?

Deze burger geeft je mega vakantie-vibes. 😉

Recept voor de Singapore hamburger

Eten is lekker, maar uitgebreid in de keuken staan hebben we niet altijd zin in. Wil je nu iets speciaals op tafel zetten, maar heb je geen zin om superlang te moeten koken? Of zoek je nog een recept voor tijdens de BBQ? We got you.

Het recept voor de Singapore hamburger is namelijk supermakkelijk, en je maakt er enorm veel indruk op je gasten. Schrijf je mee?

Wat heb je nodig voor 4 Singapore hamburgers?

  • 4 hamburgers naar keuze (vegan, vegetarisch of gewoon van vlees)
  • 4 brioche burgerbroodjes
  • 4 flinke eetlepels satésaus
  • 75 gram schoongemaakte taugé
  • Een halve rode ui heel klein gesneden
  • Een halve komkommer, in dunne plakjes geschaafd

Hoe maak je het recept?

Nu komt het simpele gedeelte. Bak de hamburgers in een pan of grill ze op de BBQ. Snijdt de hamburgerbroodjes doormidden en bak/grill deze ook even kort tot ze wat krokant zijn. Leg vervolgens de burger op het broodje en doe hier de satésaus overheen.

Maak het geheel af met de rode ui, taugé en komkommer en leg natuurlijk de bovenste helft van het broodje erop. En voilá! Deze lekkere Aziatische hamburgers zijn al klaar om van te genieten.

Deze hamburger is ook leuk om te maken voor een vrienden- of verjaardagsdiner. Serveer er eventueel wat kroepoek bij of Aziatische drankjes en maak er een thema-avond van. Hoe leuk is dat?!

Eet smakelijk!

Bron: Viva

Lees ook: Ice ice coffee: dit recept voor ijskoffie ijsjes is super lekker op een warme zomerdag