Redactie
Redactie Life 11 aug 2022
Leestijd: 2 minuten

IJskoffie ijsjes? Dat wil je vandaag (pfoe, wat een hitte!) echt proberen

Koffie fan? Dan zit je bij ons goed. Eerder deze week schreven we al over de nieuwe Tiktok trend genaamd iced Biscoff latte’s, en vandaag hebben we weer een lekker koffierecept voor je. Het gaat om superlekkere ijskoffie ijsjes, en ja ook dit recept is weer heel makkelijk te maken.

Begin je ochtend met een verkoelend ijskoffie ijsje. 😉

Recept voor ijskoffie ijsjes

We hoeven je niet te vertellen dat het mega warm is buiten, want jij zweet vast ook van je stoel af. Gelukkig zijn er verschillende dingen die je kunt doen om jezelf te verkoelen, zoals bijvoorbeeld ijsjes eten. Super yummie natuurlijk.

Nu hebben we bij Beautify een leuk recept voor je gevonden, waarmee je ijskoffie ijsjes kunt maken. Say what? Ja, echt waar. Je kunt straks ontbijten met je favoriete drankje, in ijs vorm. Hoe cool is dat? (he he, snap je ‘m?)

Wat heb je nodig voor de ijskoffie ijsjes? (6 personen)

240 milliliter espresso
6 eetlepels gecondenseerde melk
Anderhalve lepel vanillesiroop
50 gram pure chocolade
Ijsvormpjes

Hoe maak je de ijskoffie ijsjes?

Oké, het is heel simpel maar komt ‘ie. Meng de espresso, twee derde van de gecondenseerde melk en de vanillesiroop in een maatbeker. Vul de ijsvormpjes tot ongeveer vier vijfde met het mengsel. Zet dit ongeveer 2 uur in de vriezer (tot het een soort slushpuppy textuur heeft).

Haal de ijsjes uit de vriezer, en verdeel de rest van de gecondenseerde melk over de ijsvormpjes. Hierdoor ontstaat er een leuk marmereffect. Steek de ijsstokjes in de ijsjes en laat ze nog minimaal 6-8 uur volledig opstijven in de vriezer.

Voor je de ijsjes uit de vriezer haalt, smelt je de chocolade au bain-marie of in een hittebestendig bakje. Haal de ijsjes uit de vormpjes en leg ze op een bord (of iets anders plats dat vies mag worden).

Sprenkel de gesmolten chocola over de ijsjes zodat er een soort van lijntjes ontstaan. Laat dit even hard worden of leg ze nog even terug in de vriezer, en voilà! Eet smakelijk. 😉

Lees ook: Goal! Met dit recept voor Oranje Nacho’s scoor jij tijdens het EK zeker punten bij je vrienden