Demi Rutten
Demi Rutten Life 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

Goal! Met dit recept voor Oranje Nacho’s scoor jij tijdens het EK zeker punten bij je vrienden

Yes! Het EK-voetbal begint vanavond weer (11 juni). Eindelijk weer een beetje dat feestgevoel en die saamhorigheid die we zo lang hebben moeten missen (RIP Koningsdag). Wil je je gasten wat lekkers voorschotelen tijdens de eerste wedstrijd van Nederland? Probeer dan dit recept voor Oranje Nacho’s eens, daar scoor je zeker punten mee.

Alles wat oranje is, smaakt nu net even wat lekkerder tijdens het EK. 😉

Recept voor Oranje Nacho’s

We zijn er weer bij en dat is priiiimaaaaa, viva hollandia! Eindelijk mogen we weer een beetje feesten, en dat komt goed uit want het EK-voetbal begint vandaag. Hopelijk komt Nederland ver, maar naast de voetbalwedstrijden is de sfeer eromheen natuurlijk mega gezellig.

Geef je nu een mini-party om de wedstrijden te kijken, en wil je je vrienden/familie wat lekkers voorschotelen wat helemaal bij het thema past? Probeer dan dit recept voor Oranje Nacho’s eens. Super simpel, en mega lekker.

Wat heb je nodig voor dit recept?

1 zak tortilla chips
Een oranje paprika
Een klein pakje gehakt
Geraspte kaas naar keuze
Crème fraiche
Eventueel guacamole (zelfgemaakt of uit een potje) om in te dippen

Hoe maak je dit recept?

We hoeven je vast niet uit te leggen hoe je nacho’s maakt, maar we doen het toch. Verwarm de oven voor op 180 graden en pak er een middelgrote ovenschaal bij. Verspreid de tortilla chips op de bodem van de schaal.

Bak daarna het gehakt rul, en snijdt de oranje paprika in kleine blokjes. Verdeel vervolgens het gehakt over de chips, daarna de crème fraiche en daarna de paprika blokjes. Strooi er daarna flink wat geraspte kaas overheen en zet de schaal ongeveer 12 minuten in de oven. Check even of de kaas goed is gesmolten voor je de schaal uit de oven haalt, en voilà!

Eet smakelijk! 😊

Lees ook: Handig voor vakantie: op deze frikandellenkaart lees je waar je de snack kunt scoren