Rachelle Abbas
Rachelle Abbas Life 11 jun 2021
Leestijd: 2 minuten

5 dingen waar je pas achterkomt als je geslaagd bent

YES: je hebt eindelijk jouw diploma. Het was even zwoegen en je begrijpt nu volledig de uitspraak ‘de laatste loodjes wegen het zwaarst’. Man, man, man, wat heb jij gebikkeld. En wat ben je trots. Je hebt het gevoel dat je de hele wereld aan kan, want jij hebt immers jouw diploma.

Maar dit zijn de 5 dingen waar je pas achterkomt als je bent geslaagd. Wees voorbereid.

Geslaagd! Dit ga je herkennen:

We gaan er voor het gemak vanuit dat je het verlossend telefoontje hebt gehad en je binnenkort je diploma op kan halen, cheers on that! Het genieten kan beginnen en je hoeft eigenlijk pas later te denken aan alles wat nog komen gaat. Snappen we, maar we willen je onderstaand lijstje met 5 dingen die je gegarandeerd gaat realiseren niet onthouden.

1. Zomervakanties worden nooit meer hetzelfde

Zomervakanties zijn vrij en onbezonnen. Well, think again. Nu je je diploma op zak hebt, worden vakanties namelijk nooit meer hetzelfde. Je deed voorheen gewoon waar je zin in had en als dat dagen lang in bed liggen was, dan was dat ook prima.

Jouw zomervakanties waren dagen zonder zorgen en genieten van de zon. Maar zodra je geslaagd bent, verandert dit. Je komt er achter dat er áltijd wel iets te doen is in het leven.

2. En je gaat je weekend enorm waarderen

Sinds je door hebt dat de zomervakanties nooit meer hetzelfde zullen worden, leer je het weekend te waarderen als geen ander. Een weekend betekent namelijk vrij, vrij van werk, vrij van alles.

Je hoeft je geen zorgen te maken over opdrachten die je nog moet inleveren of toetsen die je de week erna hebt. Het weekend is voor jou en die mag je indelen zoals je zelf wilt. Wat heerlijk volwassen.

3. En je vraagt je af waarom die maar 2 dagen duurt

Daarentegen vraag je je ook direct af waarom dat weekend voorbij vliegt?! Wie dat heeft bedacht, moeten we ook even een hartig woordje mee spreken..

4.  Het leven is duur

Rekeningen waarvan je het bestaan nog niet afwist zijn er ineens. De staat beschouwt jouw van de een op de andere dag als volwassen. Je bent immers geslaagd en daarom een stapje dichterbij het grotemensenleven. En ja, daar hoort een grotemensenrekening bij.

5. Maar je hebt ook nog nooit zoveel geld gehad

Rekeningen waarvan je het bestaan nog niet afwist zijn er ineens. De staat beschouwt jouw van de een op de andere dag als volwassen. Je bent immers geslaagd en daarom een stapje dichterbij het grote mensen leven. En ja, daar hoort een grote mensen rekening bij.