Tessa Ham
Tessa Ham Life 9 jul 2021
Leestijd: 3 minuten

Reiskriebels en weinig geld? 9 tips voor een goedkope vlucht

Nu we weer mogen reizen en je halve Instagram-tijdlijn meteen op vakantie blijkt te zijn, is de kans groot dat het bij jou ook kriebelt. Heb je niet zo’n groot budget, maar wil je toch op reis? We hebben in dit artikel een aantal tips verzameld om de goedkoopste vliegtickets te vinden en te boeken.

Dat je het best flexibel kunt zijn met data, tijden en vliegvelden hoeven we je vast niet meer te vertellen. Hopelijk was je nog niet bekend met de 9 tips in dit artikel om de goedkoopste vliegtickets te vinden.

Tips goedkoopste vliegtickets vinden

Met deze 9 tips kun je voortaan zo goedkoop mogelijk op vakantie.

1. Schrijf je in voor nieuwsbrieven

Ja echt, zo simpel kan het zijn om goedkope vliegtickets te scoren! Vliegtuigmaatschappijen delen in nieuwsbrieven vaak kortingscodes. Schrijf je dus in voor verschillende nieuwsbrieven (desnoods op een speciaal aangemaakt e-mailadres) en houd de kortingscodes in de gaten.

2. Gebruik een kortingscode

Over kortingscodes gesproken: Google altijd even naar een kortingscode als je op het punt staat om te boeken. Bijvoorbeeld ‘vliegtuigmaatschappij + kortingscode’. Ook voor Vliegtuigtickets.nl kun je vaak kortingscodes vinden.

3. Koop twee enkeltjes in plaats van een retour

Normaal gesproken zou je zonder te twijfelen een retourtje kopen, maar wist je dat twee enkeltjes soms goedkoper zijn? Zeker als je daardoor verschillende vliegtuigmaatschappijen kunt combineren of naar verschillende vliegvelden kunt vliegen (zie tip 6).

4. Gebruik een prijsvergelijkingssite

De truc om zo goedkoop mogelijke vliegtickets te boeken? Vergelijken, vergelijken en nog meer vergelijken. Van vliegtuigmaatschappijen tot data en tijden. Gelukkig is dat tegenwoordig heel makkelijk te doen op een vergelijkingssite. Hierbij kun je denken aan:

  • Skyscanner
  • Cheaptickets
  • Google Flights
  • Momondo
  • Kayak
  • Vliegtickets.nl
  • Kiwi.com
  • Expedia

5. Stel een prijsalarm in

Heb je geen haast en hoef je bijvoorbeeld niet per se in het hoogseizoen? Dan is geduld de meest waardevolle tip om geld te besparen. Op sites als Skyscanner kun je een prijsalarm instellen voor de vlucht die je wil maken. Wanneer de prijs van het ticket gedaald is, krijg je automatisch bericht. Dan is het alleen nog een kwestie van boeken!

6. Koop een ‘open jaw’ ticket

Je kunt ook nog een stapje verder gaan dan het boeken van twee enkeltjes en een ‘open jaw’ ticket kopen. Dit is wel een retourvlucht, maar hierbij vlieg je op een andere luchthaven terug. Je vertrekt bijvoorbeeld van Eindhoven en vliegt terug op Rotterdam – Den Haag. Wanneer je wordt gebracht en opgehaald of met het ov gaat, is dit geen probleem en het kan je zomaar tientallen euro’s besparen.

7. Koop een Error Fare ticket

Heb je wel eens gehoord van een Error Fare ticket? Dit zijn extreem goedkope vliegtickets die vaak een foutje van de maatschappij zijn, maar er wel voor zorgen dat jij goedkoop kunt vliegen. Schrijf je in voor de nieuwsbrieven van VakantiePiraten, Fly4free, Flynous en Secretflying.

8. Gebruik een creditcard

Met sommige creditcards kun je namelijk punten sparen waarmee je korting krijgt op vliegtickets en hotels. Deze tip is niet geschikt voor mensen die eens per jaar op vakantie gaan, maar wel voor frequente reizigers. Een bekende creditcard met goede voordelen is bijvoorbeeld de American Express Gold card.

Deze schaf je aan voor 16,50 euro per maand (de eerste zes maanden gratis). Niet goedkoop, maar dit is wel inclusief reis- en annuleringsverzekering. En bovendien spaar je hiermee dus automatisch 1,2 punt per uitgegeven euro. Die punten kun je bijvoorbeeld gebruiken voor korting op vliegtickets.

Let op: zorg ervoor dat je je creditcard elke maand aflost, zodat je geen rente betaalt.

9. Gebruik de 24 uurs-regel

Er zijn vliegtuigmaatschappijen die je een gratis refund geven als je binnen 24 uur je vlucht cancelt. Wanneer je tot je verbazing ziet dat de vliegtickets goedkoper zijn geworden binnen die 24 uur, kun je van deze regel gebruikmaken (mits de maatschappij deze regel heeft natuurlijk).

We are going on a summer holiday! Dit zijn 10x de leukste films met strand-vibes om in de vakantiesfeer te komen