Emma Toussain
Emma Toussain Celebrities 24 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Het populaire Goldband breekt nu ook door in dít land met ‘Noodgeval’

Goldband – de kans is groot dat jij inmiddels wel eens van deze muziekgroep gehoord heb. De Haagse heren maken al een tijdje muziek maar door hun iconische optreden op Lowlands afgelopen zomer zijn ze in populariteit gestegen. De zaal heeft geen minuut stilgestaan, Karel is uit zijn broek gescheurd en alle mannen eindigden in onderbroek. Ze geven volgend jaar maart uitverkochte concerten in AFAS Live en ze ze gaan zelfs over de grens met hun muziek. Het nummer ‘Noodgeval’ is ook erg populair bij onze zuiderburen.

Onder een steen geleefd? Luister het nummer hier:

Goldband goes België

De band begon pas met muziek maken in 2019, dus je kunt wel zeggen dat ze ontzettend hard aan het groeien zijn. Ook brachten ze afgelopen jaar het album ‘Betaalbare romantiek’ dat nu in menig huiskamer en auto wordt grijsgedraaid. De drie ex-stukadoors Boaz Kok, Karel Gerlach en Milo Driessen vormen samen ‘Goldband’ (vernoemd naar de verpakkingen handpleister die je gebruikt als stukadoor) in samenwerking met producer Wieger Hoogendorp. Samen zorgden ze afgelopen jaar voor volle zalen en heel wat andere mooie dingen: miljoenen streams per maand, twee awards en drie nummers in de top 10 van de 3voor12.

En nu gaan ze dus internationaal.. België is ook helemaal fan van de heren. Het nummer ‘Noodgeval’ staat nu in de top 3 van de Vlaamse Ultratop 50.

De shows in Antwerpen zijn in elk geval ook helemaal uitverkocht – dus dat betekent veel goeds.

Wie ook van is fan Goldband, is zangeres Maan. Of van één lid in het bijzonder, namelijk zanger Karel Gerlach. De twee zijn al een tijdje aan het daten en ze hebben het erg leuk samen. Milo vindt het koppel helemaal het einde: “Ze zijn fucking leuk samen.”

Fan van Goldband? De heren geven volgend jaar een eigen concert en daar wil je bij zijn