Emma Toussain
Emma Toussain Relaties 24 okt 2022
Leestijd: 2 minuten

‘OnlyPlans’ komt steeds vaker voor onder singles en jij hebt dit vast ook wel eens meegemaakt

Het leven van een vrijgezel gaat niet over rozen. Sommigen vinden het geweldig, maar anderen vinden ‘t juist heel fijn, zo’n relatie. Als je in die laatste categorie zit dan ben je vast regelmatig aan het daten, op zoek naar de ware. Of in elk geval een hele leuke nieuwe partner. Toch is dat niet zo makkelijk.. hoe ouder we worden, hoe meer eisen je gaat stellen. Hoe meer iemand in jou zorgvuldig opgebouwde leventje moet passen. Iets wat veel singles nu ervaren is ‘OnlyPlans’ – een grappige woordspeling, maar laat je niet misleiden.. het heeft niks te maken het het platform OnlyFans.

Het gaat hier meer om het afzeggen van dates, iets waar jij vast ook wel eens mee te maken hebt gehad.

OnlyPlans, No Date

Stel, je bent aan het praten (waarschijnlijk chatten) met een hele leuke man of vrouw. Het klikt goed, jullie kunnen lachen en je wil niks liever dan een leuke date. Want zo kunnen jullie uitzoeken of jullie écht goed bij elkaar passen. Jullie maken plannen en prikken zelfs een datum voor een date. Maar dan, last minute, zegt je nieuwe potentiële lover af. Want ‘druk met werk’, ‘te moe’, of iets anders. Het blijft dan alleen bij dat leuke plan, er wordt niks uitgevoerd.

De kans is groot dat dit contact dan doodbloedt, want als jullie elkaar niet in het echt zien dan is die relatie ook niet echt mogelijk. OnlyPlans, no date. Een beetje dat idee.

Het lijkt een beetje op ghosten, alleen laat de persoon in kwestie wél nog van zich horen. Maar wat is erger, iemand die niks meer zegt of iemand die plannen maakt en deze niet nakomt? Daar moeten we nog even over nadenken. Het komt in elk geval steeds vaker voor, omdat het makkelijk is om je achter je toetsenbord te verschuilen. Je hoeft niet IRL af te zeggen, dat doe je met een paar digitale woorden. Zo geef je iemand nog wel het gevoel geïntereseerd te zijn, ookal ben je dat misschien toch niet heel erg.

OnlyDates

Maak je jezelf ook schuldig hieraan? Denk dan goed na voordat je plannen maakt, want het kan best zijn dat je de andere partij verdrietig maakt, of in elk geval een slecht gevoel geeft.

Tip? Maak pas plannen als je écht van plan bent om met iemand af te spreken. En verder is blijft het gewoon een lastig spelletje, dat daten. Het enige wat jij kunt doen is je openstellen en dan hopen dat Mr of Miss Right voor je neus staat. Dan worden die dates volop ingepland én uitgevoerd.

Ben jij iemand die op het laatst afzegt? Dan heb je een duistere persoonlijkheid, zo blijkt!